Το FBI «έσπασε» το iPhone του μακελάρη χωρίς τη βοήθεια της Apple

Μετά την εξέλιξη αυτή, απέσυρε τη νομική υπόθεσή του έναντι της Apple, αφήνοντας (νομικά) ανοιχτό το θέμα διαχείρισης των κωδικοποιημένων πληροφοριών που αποθηκεύονται στα έξυπνα κινητά.
 

Η εταιρεία αρνείτο πεισματικά να ενδώσει στο αίτημα των αμερικανικών Αρχών να γράψει νέο software που θα επέτρεπε την «εναλλακτική» πρόσβαση στα στοιχεία και τις πληροφορίες ενός κινητού iPhone.προκειμένου να ανοίξει το iPhone του Σαϊντ Φαρούκ, του ανθρώπου που τον περασμένο Δεκέμβριο αφαίρεσε, μαζί με τη γυναίκα του, τη ζωή σε 14 ανθρώπους σε κέντρο αποκατάστασης στο Σαν Μπερναντίνο των ΗΠΑ, προτού το ζευγάρι πέσει νεκρό από τα αστυνομικά πυρά.

Το ξαφνικό τέλος της νομικής διαμάχης που έφερε σε δύσκολη θέση τη βιομηχανία παραγωγής κινητών νέας τεχνολογίας, θεωρείται ως νίκη της Apple.
Ωστόσο, η νομική διάσταση της δυνατότητας «προσβολή» ενός κινητού για την απόκτηση κρυπτογραφημένων πληροφοριών που έχει αποθηκεύσει ο κάτοχος του, παραμένει ένα ανοιχτό νομικό ζήτημα, που δεν έχει επιλυθεί.

 

Οι εταιρίες παραγωγής συσκευών σύγχρονης τεχνολογίας, επιμένουν ότι οτιδήποτε βοηθά τις αρχές να έχουν πρόβαση στα στοιχεία ασφάλειας των συσκευών που παράγουν, υπονομεύει την προσωπική ασφάλεια των χρηστών που χρησιμοποιούν τα κινητά, αλλά και γενικότερα τις συσκευές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ