5 τρόποι για να σε σέβονται στη δουλειά σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να τους σέβονται στη δουλειά τους. Επιδιώκουν να κερδίζουν το σεβασμό από τους ανωτέρους και τους συναδέλφους τους και είναι, εξίσου, σημαντικό, τόσο για έναν απλό υπάλληλο, όσο και για ένα μεγάλο στέλεχος μίας εταιρίας.

Ο σεβασμός δίνεται μόνο σε όσους το έχουν κερδίσει με την αξία τους.

Πώς θα καταφέρεις να σε σέβονται στη δουλειά σου;

 

Μη δίνεις τα πάντα.

Η δουλειά είναι σαν τις σχέσεις. Αν γαντζωθείς πάνω της θα την πνίξεις. Ο εργοδότης σου θα πρέπει να εκτιμά την παρουσία σου και να καταλάβει ότι εργάζεσαι γιατί το έχεις επιλέξει και όχι γιατί είναι κάτι καταναγκαστικό ή γιατί δεν μπορείς να υπάρξεις χωρίς τη δουλειά σου. Αν κάνεις υπερωρίες εθελοντικά και δίνεις τα πάντα χωρίς να σου το ζητάνε, θα σε θεωρήσουν για δεδομένο και θα σε εκμεταλλευτούν.

 

Ποτέ μην χάσεις μία προθεσμία.

Για αυτό λέγεται και προθεσμία. Σίγουρα, δε θα χαθεί και ο κόσμος αν κάποια στιγμή τύχη και χάσεις μία προθεσμία, όμως, ο άνθρωπος που φέρνει εις πέρας ό,τι έχει αναλάβει, στο χρόνο που έχει υποσχεθεί, δέχεται και τον σεβασμό των άλλων. Σε περίπτωση που κάτι συμβεί και δεν τα καταφέρεις, ενημέρωσε και δώσε μία εναλλακτική λύση.

 

Μην αργείς στα ραντεβού σου.

Με το να στήνεις τους άλλους στα ραντεβού σου δείχνεις ότι δεν τους υπολογίζεις και πως πιστεύεις ότι ο χρόνος σου είναι πιο πολύτιμος από το δικό τους. Δείχνεις ασέβεια και όπως είναι λογικό δε θα κερδίσεις ούτε το δικό τους σεβασμό. Φαντάσου να ήσουν στη θέση τους.

Δείτε όλη τη εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ