Δείτε καρέ - καρέ πως γίνεται το κέρινο ομοίωμα της Αντριάννα Λίμα στο περίφημο μουσείο Madame Tussaud

Πάνω από 200 χρόνια το μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussaud είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στο Λονδίνο. 
 

Έχει ηδη παραρτήματα  σε όλο τον κόσμο: στο  Άμστερνταμ, την Μπανγκόγκ, το Χονγκ Κονγκ (Victoria Peak), το Λας Βέγκας, τη Σαγκάη, το Βερολίνο, την Κοπεγχάγη, την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Χόλυγουντ.  Ιδιοκτήτρια είναι η Merlin Entertainments Group, εταιρεία που ανήκει στην Blackstone Investment Group LP.

 

Υπάρχει μια ειδική επιτροπή που διαλέγει τις προσωπικότητες που θα γίνουν κέρινα ομοιώματα με βάση το αν είναι διάσημοι, έχουν κάνει κάτι καλό ή κάτι πολύ κακό στη ζωή τους, κάτι που να έχει αφήσει το στίγμα τους παγκοσμίως.

Κάθε φιγούρα χρειάζεται 15 καλλιτέχνες και 3 έως 4 μήνες για να ολοκληρωθεί. Το μουσείο στην Νέα Υόρκη προσθέτει επτά νέα ομοιώματα κάθε χρόνο και σε παγκόσμιο επίπεδο η εταιρεία στοχεύει να κάνει περίπου 230 κέρινες μορφές συνολικά. 

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας είναι μια συνάντηση με τη διασημότητα. Εδώ βλέπουμε όλη την διαδικασία γιά το κέρινο ομοίωμα της Αντριάννα Λίμα , του διάσημου μοντέλου της Victoria's Secret. 

 

Για περισσότερα από 200 χρόνια το μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussaud είναι ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο. Έχει επεκταθεί μάλιστα και σε άλλες πόλεις, όπως στο Άμστερνταμ, την Μπανγκόγκ, το Χονγκ Κονγκ (Victoria Peak), το Λας Βέγκας, τη Σαγκάη, το Βερολίνο, την Κοπεγχάγη, την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Χόλυγουντ. Σημερινή ιδιοκτήτρια είναι η Merlin Entertainments Group, εταιρεία που ανήκει στην Blackstone Investment Group LP.

Υπάρχει μια ειδική επιτροπή που διαλέγει τις προσωπικότητες που θα γίνουν κέρινα ομοιώματα με βάση το αν είναι διάσημοι, έχουν κάνει κάτι καλό ή κάτι πολύ κακό στη ζωή τους, κάτι που να έχει αφήσει το στίγμα τους παγκοσμίως.

 

Κάθε φιγούρα χρειάζεται 15 καλλιτέχνες και 3 έως 4 μήνες για να ολοκληρωθεί. Το μουσείο στην Νέα Υόρκη προσθέτει επτά νέα ομοιώματα κάθε χρόνο και σε παγκόσμιο επίπεδο η εταιρεία στοχεύει να κάνει περίπου 230 κέρινες μορφές συνολικά. Το πρώτο βήμα της διαδικασίας είναι μια συνάντηση με τη διασημότητα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, λαμβάνονται περισσότερες από 250 μετρήσεις των προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, των ματιών και το χρώμα του δέρματός τους.

Μετά την συνάντηση βγαίνει το πήλινο καλούπι του προσώπου. Οι γλύπτες πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι μετρήσεις είναι ακριβείς και τότε η μορφή τους ξεκινάει να παίρνει ζωή.  Η διαδικασία χύτευσης χρειάζεται περίπου 170 ώρες.

 

Μετά από μια επιτυχημένη διαδικασία χύτευσης, η εισαγωγή των μαλλιών είναι το επόμενο στάδιο. Κάθε σκέλος της τρίχας εισάγεται ξεχωριστά με το χέρι. Αυτή η εντατική διαδικασία διαρκεί περίπου έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται τα χρώματα για να μιμηθούν τον ακριβή τόνο του δέρματος. Οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι σίγουροι για το ημιδιαφανές δέρμα και την ρεαλιστική του υφή.

 

Όταν τελειώσει το δέρμα, ακολουθούν τα μάτια και τα δόντια. Τα μάτια πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς με το χρώμα των ματιών του ατόμου και γίνονται μεμονωμένα από ακρυλική ρητίνη. Τα δόντια έχουν σχεδιαστεί από ένα καλούπι που έχει ληφθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον διάσημο. Το τελικό βήμα είναι η εύρεση ρούχων. Συνήθως οι διάσημοι δίνουν κάποιο αγαπημένο τους ρούχο από την ντουλάπα τους.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα ομοιώματα κατασκευάζονται στο Λονδίνο, κάθε μουσείο έχει τη δική του ομάδα για την συντήρηση των ομοιωμάτων, που γίνεται καθημερινά. Υπάρχουν περισσότερα από 200 κέρινα ομοιώματα στο μουσείο της Νέας Υόρκης και σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερα από 2.000.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ