Άφησαν 2 ετών αγοράκι να πεθάνει, επειδή τον θεωρούν μάγο - Γυμνούλι & ξυπόλητο τριγυρνούσε επί μήνες

Για οκτώ μήνες αυτός ο δίχρονος περιπλανιόταν γυμνός και νηστικός στους δρόμους της Νιγηρίας. Οι γονείς του τον έδιωξαν από το σπίτι γιατί τον θεωρούν "μάγο". Μια γυναίκα του έσωσε τη ζωή.

Αυτή η φωτογραφία με μια ακτιβίστρια από τη Δανία να δίνει τροφή και νερό σε ένα αγοράκι από τη Νιγηρία έχει γίνει συγκινήσει το διαδίκτυο και έγινε αμέσως viral.

Πρόκειται για την Άννα Ρίγκεν Λόβεν που ζει μόνιμα στη Νιγηρία και βοηθάει όσα παιδιά έχουν ανάγκη. Στην εν λόγω φωτογραφία η γυναίκα φροντίζει ένα δίχρονο αγοράκι το οποίο περιπλανιόταν επί 8 μήνες στους δρόμους της Νιγηρίας καθώς οι γονείς του το πέταξαν έξω από το σπίτι γιατί νόμιζαν ότι είναι ΄"μάγος"!

Στο αγοράκι δόθηκε το όνομα Χόουπ που σημαίνει ελπίδα. Ο Χόοουπ περιπλανιόταν γυμνός, άπλυτος και πεινασμένος επί οκτώ μήνες χωρίς να τον βοηθάει κανείς μέχρι που βρέθηκε στο διάβα του η Λόβεν.

Η ακτιβίστρια αμέσως του έδωσε νερό και το τύλιξε με μια κουβέρτα για να τον μεταφέρει στον καταυλισμό που έχει στήσει καθώς η κατάστασή του ήταν οριακή στο να ζήσει. Εκεί οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και φάρμακα και ο μικρός οΧόουπ ξεπέρασε τον κίνδυνο. "Η κατάστασή του είναι σταθερή τώρα. Τρώει μόνος του και αποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή", δήλωσε η ακτιβίστρια.

Στη Νιγηρία και κυρίως στην επαρχία, χιλιάδες μικρά παιδιά εκδιώκονται από το σπίτι τους επειδή οι γονείς τους θεωρούν ότι είναι μάγοι και μάγισσες πολλά εκ των οποίων βασανίζονται από τους ίδιους τους γονείς τους, μέχρι θανάτου, προκειμένου να "εξορκιστεί" το κακό. Η Λόβεν είναι ιδρύτρια του Ιδρύματος African Children's Aid Education and Development Foundation, το οποίο προστατεύει τα παιδιά που κατηγορούνται για μαγεία στην Αφρική. Το Ίδρυμα στεγάζει, τρέφει και εκπαιδεύει τα παιδιά.

"Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται ότι είναι μάγισσες και έχουμε δει βασανισμούς παιδιών, νεκρά παιδιά και φοβισμένα παιδιά", έγραψε η ίδια στο Facebook

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λόβεν έκανε έκκληση για δωρεές, προκειμένου να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα του αγοριού, και το Ίδρυμα συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο δολάρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ