Ελέφαντας σε σύγχυση προκάλεσε πανικό και μεγάλες καταστροφές σε πόλη της Ινδίας

Ένας μη εξημερωμένος ελέφαντας έσπειρε τον πανικό για τουλάχιστον 5 ώρες και προκάλεσε καταστροφές σε 100 σπίτια, καταστήματα και άλλα κτίρια σήμερα σε μια πόλη στην ανατολική Ινδία.

ελέφαντας ξέφυγε από την υπόλοιπη αγέλη ελεφάντων που βρισκόταν σε ένα γειτονικό δάσος και αποπροσανατολίστηκε καταλήγοντας στο Σιλιγκούρι, όπου έσπειρε τον πανικό. Το ζώο περιφερόταν για πολλές ώρες μέσα στην πόλη και στις φωτογραφίες εμφανίζεται ματωμένο, αν και δεν φαινόταν να έφερε σοβαρά τραύματα. Κάποιοι αναφέρουν πως ο ελέφαντας έδειχνε εξίσου φοβισμένος με τους κατοίκους και πως έψαχνε απεγνωσμένα να βγει από την πόλη.

«Το ζώο, έκανε βόλτες στους δρόμους, κι ισοπέδωσε 100 σπίτια», ενώ προκάλεσε ζημιές και σε οχήματα, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπινάι Κρίσνα Μπαρμάν, ο υπουργός Δασών του κρατιδίου της δυτικής Βεγγάλης.

Οι κάτοικοι προσπάθησαν μάταια να διώξουν τον ελέφαντα πετώντας του πέτρες, προτού οι δασοφύλακες του ρίξουν βέλη με ηρεμιστικό για να τον ακινητοποιήσουν. Τελικά το ζώο μεταφέρθηκε και πάλι πίσω στο δάσος Σούκνα, που βρίσκεται δίπλα στην πόλη Σιλιγκούρι.  

Εκτός από τις καταστροφές, δεν σημειώθηκε καμιά επίθεση σε ανθρώπους και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ