Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Good News: 620.000 υπογραφές και 230 ακαδημαϊκοί προτείνουν για το Νόμπελ Ειρήνης τους ήρωες του Αιγαιου

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε στο διαδίκτυο τον περασμένο Νοέμβριο από την Αλκμήνη Μηναδάκη, αρχιτέκτονα και μέλος του κινήματος Avaaz από την Κρήτη, συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές.

Παράλληλη υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης κατέθεσαν 620.000 χιλιάδες πολίτες μαζί με 230 ακαδημαϊκούς από 111 πανεπιστήμια, που προτείνουν να πάρει το βραβείο το "Κίνημα Αλληλεγγύης Αιγαίου", οι οποίοι άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.    

Σχετικό άρθρο: Το CNN πήρε συνέντευξη από κατοίκους της Λέσβου: Θα ήμασταν τέρατα αν αδιαφορούσαμε

Μεταξύ αυτών που στηρίζουν την υποψηφιότητα είναι οι νομπελίστες Χριστόφορος Πισσαρίδης και Desmond Tutu και οι ακαδημαϊκοί Anthony Giddens από το London School of Economics και Margaret MacMillan από την Οξφόρδη.  

Σχετικό άρθρο: Την 85χρονη γιαγιά Αιμιλία, τον ψαρά Στρατή & τη Σούζαν Σάραντον προτείνει η Ακαδημία Αθηνών για το Νόμπελ Ειρήνης 2016

Το "Κίνημα Αλληλεγγύης Αιγαίου" συμπεριλαμβάνει 16 ομάδες αλληλεγγύης αλλά και πρόσωπα από εννέα νησιά και στην επιστολή της υποψηφιότητας υπογραμμίζεται ότι "η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίζεται από την πρωτοφανή και αυθόρμητη κινητοποίηση απλών, ανώνυμων πολιτών".  

Σχετικό άρθρο: Ψηφίστε τώρα για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες του Αιγαίου που υποδέχονται τους πρόσφυγες - Τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία

Την ίδια στιγμή, η 85χρονη Αιμιλία Καμβύση, πρωταγωνίστρια μιας εμβληματικής φωτογραφίας του Λευτέρη Παρτσάλη, ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλιαμός και η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, ως εκπρόσωπος όλων των ξένων εθελοντών είναι επισήμως οι προτάσεις που κάνει η Ελλάδα για το Νόμπελ Ειρήνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ