Το Eirinika αγαπά το θέατρο: Γέλιο από τους... ειδικούς Χατζηπαναγιώτη & Σταυροπούλου στο «Για όνομα» και στο Αλίκη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Αλίκη από τον Οκτώβριο έρχεται η απολαυστικήσύγχρονη κωμωδία των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière «Για Όνομα...» σεσκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης, σε θέση μάχης βρίσκονται οι ταλαντούχοι: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνης Λουδάρος.

Το έργο ξεκινά με τον Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) να περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιέρ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν στη σκηνή περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιό όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει τον θίασο και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος στο θέατρο!Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται! Ψέματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο προσκήνιο. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες.

Η κωμωδία «Για όνομα…» είναι μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία και υποψήφια για έξι βραβεία Molière. Την ίδια τεράστια επιτυχία γνώρισε και η κινηματογραφικήτης μεταφορά που ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.

Συντελεστές

Μετάφραση έργου: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία παράστασης: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά-Κοστούμια ηθοποιών: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί παράστασης: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά
Βοηθοί σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα Καψή

Πρωταγωνιστούν:
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος

Εισιτήρια:
Καθημερινές
VIP: 22€
Κανονικό: 18€
Φοιτητικό: 15€
Άνεργοι: 15€
Άνω των 65 ετών: 15€
Εφηβικό: 12€ (13-18 ετών)
Παιδικό: 10€ (έως 12 ετών)

Σάββατο Απόγευμα Λαϊκή
VIP: 25€
Γενική Είσοδος: 17€

Σάββατο Βράδυ
VIP: 25€
Κανονικό: 22€
Παιδικό: 12€ (έως 12 ετών)

Κυριακή
VIP: 25€
Κανονικό: 22€
Φοιτητικό: 15€
Άνεργοι: 15€
Άνω των 65 ετών: 15€
Εφηβικό: 14€ (13-18 ετών)
Παιδικό: 12€ (έως 12 ετών)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ