Πώς θα γίνετε (κάποτε) πατέρας ενός υγιούς μωρού με δυνατό σπέρμα & άριστο ανοσοποιητικό του παιδιού σας

Σήμερα πλέον η υγεία του μπαμπά, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με εκείνον της μητέρας...

Ιδού όσα μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε, όταν έρθει η ώρα, μια υγιή οικογένεια;
 
Δίαιτα για δυνατό σπέρμα

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Fertility and Sterility έδειξε πως όσο περισσότερο επεξεργασμένο κρέας (hot dog, αλλαντικά και λουκάνικα) καταναλώνει ένας άντρας τόσο λιγότερο υγιές τείνει να είναι το σπέρμα του. Αντίθετα, η μελέτη βρήκε πως όσο η κατανάλωση πουλερικών μπορεί να βελτιώνει την υγεία των σπερματοζωαρίων. 

Τρώτε τη σαλάτα σας  

Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, με πουλερικά, ψάρι και όσπρια οδηγεί σε υγιέστερο σπέρμα συγκριτικά με άντρες που ακολουθούν μια πιο τυπική δυτική διατροφή με πολλές επεξεργασμένες τροφές και junk food.
 
Πείτε ναι στα βιολογικά

Παρότι η συζήτηση για τα βιολογικά δεν έχει καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα, πρόσφατη έρευνα στο Χάρβαρντ κατέληξε πως η κατανάλωση φυτοφαρμάκων μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Προσπαθήστε να καταναλώνετε λαχανικά και φρούτα εποχής, να τα πλένετε καλά και αν δεν είστε σίγουροι για την προέλευσή τους αποφεύγετε να τα καταναλώνετε ωμά ή με τη φλούδα για να μειώσετε τις ποσότητες φυτοφαρμάκων που τελικά καταλήγουν στον οργανισμό σας.


 
Αποτοξινώστε το περιβάλλον σας

Δυστυχώς το περιβάλλον γύρω μας είναι μολυσμένο από τοξίνες και χημικά. Μελέτη του 2014 βρήκε πως τα χημικά σε συνηθισμένα προϊόντα όπως οδοντόκρεμα, σαπούνι και πλαστικά παιχνίδια έχουν άμεση επίδραση στην ποιότητα του σπέρματος στους άντρες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε στειρότητα. Τι μπορείτε να κάνετε;  Αντικαταστήστε τα καθαριστικά και τα απορρυπαντικά στο σπίτι σας με βιολογικά και χρησιμοποιείτε είδη προσωπικής υγιεινής χωρίς parabensκαι χημικές ουσίες. Τέλος, αποφύγετε το πλαστικό, είτε πρόκειται για πλαστικά μπουκάλια νερού είτε για τάπερ, τα οποία μπορεί να περιέχουν χημικά στοιχεία που παρεμβαίνουν στην καλή λειτουργία των ορμονών.


 
Κόψτε το τσιγάρο

Αν θέλετε να αποκτήσετε, όταν έρθει η ώρα, υγιείς απογόνους, έχετε έναν ακόμη λόγο να κόψετε σήμερα το τσιγάρο, αφού όπως αναφέρει το capital.gr έχει αποδειχτεί πως μειώνει την ποσότητα  του σπέρματος – ακόμη και αν είστε μόνο παθητικός καπνιστής

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ