Έρχεται η νέα, χυμώδης Barbie - H Mattel αποφάσισε να δώσει τέλος στα «μη ρεαλιστικά» πρότυπα σώματος

Έπειτα από τις διαμαρτυρίες φεμινιστικών οργανώσεων, πως η εικονική κούκλα προωθεί «ανθυγιεινά» και «μη ρεαλιστικά» πρότυπα σώματος στα κοριτσάκια, δημιουργήθηκε η νέα επώνυμη κούκλα με... καμπύλες.

Στα καταστήματα παιχνιδιών ανά την υφήλιο πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει η νέα «χυμώδης» εκδοχή της Barbie.

Σε αντίθεση με τον κλασικό σωματότυπο που είχαν μέχρι σήμερα οι κούκλες Barbie, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μια εξωφρενικά στενή μέση και μεγάλο μπούστο, η νέα εκδοχή της κούκλας θα έχει καμπύλες, που θα την κάνουν να μοιάζει περισσότερο με αληθινή γυναίκα.

Η νέα κούκλα πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους μαζί με άλλες 32 καινούργιες εκδοχές της Barbie, που θα ανήκουν σε διαφορετικές φυλές, θα είναι κοντές ή ψηλές και θα έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν στα μικρά κορίτσια μια ευρύτερη εικόνα για το τι σημαίνει ομορφιά.

Η Mattel αποφάσισε να κάνει ένα «λίφτινγκ» στην 57χρονη ξανθιά καλλονή, που αποτελεί ένα από τα πιο επικερδή της προϊόντα, προκειμένου να προσελκύσει την επόμενη γενιά παιδιών, που δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερη προτίμηση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα leggo. Οι online πωλήσεις της «χυμώδους» Barbie και των «αδελφών» της όπως αναφέρει το boredpanda.com έχουν ήδη ξεκινήσει και οι κούκλες θα βρίσκονται στα αμερικανικά μαγαζιά από την 1 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ