Το Infokids μας εξηγεί γιατί η συμμετοχή των παιδιών στις δουλειές του σπιτιού είναι τόσο σημαντική για την ανάπτυξή τους

Η συμμετοχή των παιδιών από μικρή ηλικία στις δουλειές του σπιτιού δίνει πολύτιμα μαθήματα γνωστικής εξέλιξης. 

Η βοήθεια στην πρακτική, καθημερινή ζωή διαθέτει σημαντικά εργαλεία που ενισχύουν τομείς, οι οποίοι χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξή του, επισημαίνει η Άσπα Μητρακάκη, Ειδική Παιδαγωγός – Κοινωνική Ανθρωπολόγος. Στο σπίτι είναι πολλές οι στιγμές που οι γονείς μπορούν να κάνουν «παύση» λίγο στο χρόνο και να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί να εξασκήσει δεξιότητες που έχει και θα το βοηθήσουν αργότερα να λύσει πιο πολύπλοκα προβλήματα, να γράψει, να συγκεντρώνεται.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα αγοράκι 3,5 ετών να διπλώνει τα ρούχα του και να τα συγκεντρώνει δίπλα του. Τα βήματα που ακολουθεί είναι: Πρώτον, διπλώνουμε το ένα μανίκι, δεύτερον διπλώνουμε το άλλο μανίκι, τρίτον φέρνουμε πάνω το κάτω μέρος της μπλούζας και τέλος το βάζουμε πάνω στη στοίβα που έχουμε δίπλα μας.

Η άσκηση αυτή προσφέρει:

– Εξάσκηση στη λεπτή κινητικότητα (π.χ. δάχτυλα χεριού) και στην αδρή κινητικότητα του παιδιού (π.χ. γονάτισμα, ισορροπία)
– Αναγνώριση σχήματος
– Ενίσχυση συγκέντρωσης της προσοχής
– Ακουλουθία βημάτων και οδηγιών

*Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ