Ναυαγός κατηγορείται πως επιβίωσε τρώγοντας τον νεκρό φίλο του - 1 εκ. δολάρια ζητάει η οικογένεια του

Αυτός ο 36χρονος ναυαγός κατηγορείται πως έφαγε τον φίλο του για να... επιβιώσει το πολύ μεγάλο διάστημα που βρισκόταν στη θάλασσα.

Από τον Ιανουάριο, οπότε και έγινε γνωστή, η ιστορία του Salvador Alvarenga είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, καθώς έπλεε στον Ειρηνικό για 428 ημέρες και βγήκε τελικά στα νησιά Μάρσαλ όπου τον ξέβρασε η θάλασσα.  

Ο 36χρονος Alvarenga  βρέθηκε μόνος, χωρίς τον 22χρονο φίλο του Ezequiel Cordoba με τον οποίο ταξίδευαν και είχαν χαθεί. Ο άνδρας είπε ότι δεν άντεξε τις δυσκολίες του ταξιδιού και πέθανε από πείνα. Σύμφωνα με την Dailymail, υποστήριξε ότι άφησε τη σορό του στη βάρκα για έξι ημέρες για να έχει συντροφιά. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι επέζησε τρώγοντας πουλιά και ψάρια που έπιανε με τα χέρια και ότι έπινε ούρα και αίμα από χελώνες.

Τώρα, η οικογένειά του Cordoba, ο οποίος πέθανε κατά την περιπέτειά τους στη θάλασσα, τον κατηγορεί πως έμεινε ζωντανός τρώγοντας τον νεκρό φίλο του. Η οικογένεια του 22χρονου ζητά από τον 36χρονο αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων.  

Ο Σαλβαδόρ Alvarenga, όπως αναφέρει η Dailymail, είχε καταβάλει στον Κόρδοβα 50 δολάρια για να τον συνοδεύσει σε μια διήμερη εκδρομή για ψάρεμα στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού το Νοέμβριο του 2012. Μια θύελλα ωστόσο παρέσυρε τη βάρκα στα ανοιχτά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ