Πήγε για το καθιερωμένο τσεκ απ της εγκυμοσύνης και διαγνώστηκε με AIDS

Όταν η Τζούλιετ Ναλούμου, ενθουσιασμένη για την πρώτη της εγκυμοσύνη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης όπου ζει στην ανατολική Ουγκάντα, για να κάνει τσεκ απ, την περίμενε η χειρότερη ημέρα της ζωής της.

«Όλη η χαρά κι η ευτυχία χάθηκαν», αφηγείται η γυναίκα. Μόνη, τρομοκρατημένη για το πώς θα αντιδρούσε ο άντρας της που είχε παντρευτεί πριν από δύο χρόνια, η 26χρονη γυναίκα αποφάσισε να το κρατήσει μυστικό.

«Ήμουν η τρίτη του γυναίκα κι η μικρότερη, έτσι αν πήγαινα στο σπίτι και του έλεγα ότι είμαι οροθετική, τόσο εκείνος όσο και άλλες του γυναίκες θα πίστευαν ότι έφερα τον ιό στην οικογένεια. Θα με έδιωχναν από το σπίτι. Αρρώστησα πολύ. Χρειάστηκε να με πάνε στο νοσοκομείο. Είχα φυματίωση κι αδυνάτισα πολύ. Ήμουν απόλυτα εξαρτημένη από αυτόν - εκείνος φέρνει το ψωμί στο σπίτι. Δεν θα είχαμε τίποτα για να ζήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ναλούμου στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του AIDS.

Η ιστορία της Ναλούμου δεν είναι ασυνήθιστη στην ανατολική Ουγκάντα και πολλές ακόμη περιοχές της Αφρικής όπου οι γυναίκες συχνά είναι απόλυτα εξαρτημένες από τους συζύγους τους ώστε να έχουν τροφή, στέγη και φάρμακα, και το AIDS αποτελεί σχεδόν πάντοτε αιτία στιγματισμού και κοινωνικού αποκλεισμού. 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ