Μπαγκλαντές: Διεθνής παίκτης του κρίκετ ξυλοκόπησε άγρια 11χρονη καμαριέρα - Το έσκασε & την βγήκε δημοσιογράφος

Είναι γνωστή ως Happy, δηλαδή χαρούμενη, αλλά μετά από αυτό που έπαθε μόνο χαρούμενη δεν μπορεί να είναι η μικρή Mahfuza Akhter, από το Μπαγκλαντές.

Η Happy, παρά το νεαρό το γεγονός πως είναι μόλις 11 ετών, ήταν καμαριέρα, στο σπίτι του γνωστού αθλητή κρίκετ Shahadat Hossain και της συζύγου του Nritto Shahadat. Αυτό μέχρι την ημέρα που βρέθηκε από γείτονες να κλαίει στους δρόμους της Ντάκα, ισχυρίζόμενη ότι δεχόταν κακοποίηση από το διεθνή σταρ του κρίκετ, ενώ εργαζόταν στο σπίτι του.

«Συνήθιζαν να με χτυπούν με ραβδιά, σκεύη κουζίνας και να μου δίνουν γροθιές. Με χαστούκιζαν συνέχεια», αποκάλυψε, πρησμένη και μελανιασμένη και με τις ουλές να είναι εμφανείς στο πρόσωπό της. Ο Hossain και η σύζυγός του χρεώνονται πλέον βαριές κατηγορίες για την κακομεταχείριση του ανήλικου κοριτσιού. Ο δικηγόρος του Hossain λέει ότι είναι αθώος και ότι ο ίδιος δεν ήταν στο σπίτι όταν η μικρή Happy το έσκασε. Ο δικηγόρος αρνήθηκε να υπερασπιστεί τη Shahadat αλλά της χορηγήθηκε προσωρινή εγγύηση για ανθρωπιστικούς λόγους, μιας και έχει ένα μωρό.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η μικρή, στο σπίτι του Hossain την έστειλε η γιαγιά της για να εργαστεί. Δεν ξέρει πού είναι οι γονείς της, αλλά η οικογένειά της χρειαζόταν τα χρήματα. «Ο θείος μου δεν είχε δουλειά, η γιαγιά μου ήταν άρρωστη και δεν είχαμε καθόλου χρήματα. Δεν υπήρχε καμία επιλογή από το να πάω εγώ στο σπίτι για να εργαστώ», είπε στο CNN.

«Δε μου έδιναν κανονικό φαγητό. Συνήθως, έτρωγα αποφάγια. Έψαχνα την ευκαιρία να αποδράσω. Έλεγα ότι προτιμούσα να ζητιανεύω στους δρόμους παρά να μένω εκεί. Και τότε βρήκα τη λύση. Όταν η δεύτερη καμαριέρα ήρθε μέσα στο σπίτι, ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή, έτρεξα έξω. Όμως δεν μπορούσα να τρέξω πολύ γρήγορα και σκόνταψα. Πονούσα πολύ. Ενώ περπατούσα στο δρόμο, οι άνθρωποι με κοίταζαν. Κάλυψα το μάτι μου επειδή ήταν μελανιασμένο. Σε κάποια στιγμή ήμουν πολύ εξαντλημένη και έτσι κάθισα για λίγο σε μία πλευρά του δρόμου», είπε η 11χρονη αποκαλύπτοντας ότι ήταν κλειδωμένη στο σπίτι και κοιμόταν στο μπάνιο.
Το μικρό κορίτσι βρήκε ο δημοσιογράφος, Mojammel Hossain και το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο του Μπαγκλαντές. «Το κορίτσι είχε σοβαρούς τραυματισμούς σε διάφορα μέρη του σώματός του. Είχε πρησμένα μάτια και ήταν μελανιασμένη», ανέφερε ο Γενικός Επιθεωρητής του Μπαγκλαντές.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα του Hossain και την επόμενη μέρα ο Hossain παραδόθηκε. Το ζευγάρι εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία. Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν εναντίον του Hossain και της συζύγου του συγκλόνισαν ολόκληρο το Μπαγκλαντές, μιας και ο νεαρός αθλητής ήταν πολύ αγαπητός, κυρίως στους νέους.

Ο 29χρονος σφαιριστής έκανε το ντεμπούτο του για την εθνική ομάδα το 2005, και έχει παίξει σε 36 αγώνες, ενώ έχει λάβει περισσότερα από 100 wickets. Το Διοικητικό Συμβούλιο Κρίκετ του Μπαγκλαντές έχει βγάλει εκτός αγώνων τον αθλητή.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ανήλικων παιδιών, λένε πως η παιδική εργασία είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα στο Μπαγκλαντές, μια χώρα 156 εκατομμυρίων ανθρώπων και την όγδοη πιο πυκνοκατοικημένη στον κόσμο. Πιστεύεται ότι περίπου το 13% των παιδιών του Μπαγκλαντές ασχολούνται με την παιδική εργασία. Περίπου 421.000 από αυτά τα παιδιά, κυρίως κορίτσια, εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί

Η Happy, έχοντας αφήσει έστω προσωρινά αυτές τις τραυματικές εμπειρίες, ανέφερε, «όταν μεγαλώσω, θέλω να πάω στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια να γίνω ηθοποιός».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ