Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί μερικές γυναίκες δεν θέλουν να ακούνε κοπλιμέντα -Ιδού λοιπόν

Στην Etta Candy δεν αρέσουν τα κομπλιμέντα. Συγκεκριμένα δεν της αρέσουν τα κομπλιμέντα που σχετίζονται με τα κιλά της. Όλα τα άλλα τα δέχεται. Μπορείς να της πεις ότι είναι τέλεια στην δουλειά της, ότι είναι ευγενική με τους ανθρώπους κι έξυπνη και θα χαμογελάσει. Πες της ότι «δεν είναι και τόσο παχιά» και θα ψάξει να βρει μια κρυψώνα για να ηρεμήσει.

 Γιατί κάποιες γυναίκες δεν θέλουν να ακούν κομπλιμέντα και γιατί έχουν πρόβλημα όταν κάποιος τους λέει πόσο ‘καθόλου παχιές δεν είναι’;

Καταρχάς, επειδή έχεις πάρει κιλά δεν σημαίνει ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι. Παραμένεις, όσο μπορείς, αντικειμενικός κριτής του εαυτού σου και καταλαβαίνεις ότι πλέον δεν είσαι όσο αδύνατη ήσουν κάποτε. Οι φίλες σου, βέβαια, θα τρέξουν -σε κάθε γκρίνια σου -να το διαψεύσουν. Μάτια έχεις και βλέπεις.

Επίσης, όσο ευγενικός κι αν θέλει κανείς να είναι με κάποιον, δεν σταματά να είναι και φίλος του. Αυτός που θα του ‘ανοίξει’ τα μάτια, θα του δείξει αυτό που δεν βλέπει, θα τον παρακινήσει να κάνει το σωστό. Αν χρειάζεσαι δίαιτα, δεν προτιμάς να στο πει η κολλητή σου ξεκάθαρα κι όχι να σου λέει με το χαμόγελο της Τζοκόντα ότι δεν έχεις πάρει κιλά; Άραγε, τόσο πολύ έχουμε μείνει σε παλιότερες πρακτικές όπου προτιμούσαμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι κι όχι να τα αντιμετωπίσουμε; Ή η υποκρισία είναι πιο εύκολη από το να βρούμε έναν ευγενικό τρόπο για να είμαστε ειλικρινείς;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, εκτός από τους παραπάνω, που κάποιες γυναίκες δεν θέλουν να ακούν κομπλιμέντα που ξέρουν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο κυριότερος, όμως, όπως εξηγεί και μια έρευνα που διάβασα στο Psychology Today, έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Γιατί εκτός από την γυναίκες που είναι ρεαλίστριες, υπάρχουν κι εκείνες που είναι ανασφαλείς. Κι αν περίμενες ότι αυτές είναι που χρειάζονται περισσότερο τα κομπλιμέντα, θα πέσεις έξω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ