Αλ Σίσι: Πυρήνας για συνεργασία όλης της περιοχής η τριμερής - Τσίπρας : Νέα περίοδος για τις Ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρόεδρος της Αιγύπτου στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα μας.

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να συναντηθούμε», είπε ο κ. Αλ Σίσι κατά την συνάντησή με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε πως από τότε που ξεκίνησε η αρχαία ιστορία και ο πολιτισμός οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις ήταν πάντα ισχυρές.

Επισήμανε επίσης πως οι θέσεις της Ελλάδας ήταν πάντα θετικές απέναντι στη χώρα του, κατανοώντας την πραγματικότητα που υπήρχε στην Αίγυπτο. «Έχετε μεταφέρει με όλη την ειλικρίνεια την αιγυπτιακή φωνή στους ευρωπαίους φίλους μας», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και ευχήθηκε η τριμερής συνεργασία να αποτελέσει τον πυρήνα για την συνεργασία όλης της περιοχής. Ο κ. Αλ Σίσι  για το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είπε ότι «περιμένουν πολλοί από εμάς». Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη σταθερότητας στη Μ. Ανατολή.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στην Ελλάδα, η επίσκεψή σας εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες που έχουν σχέση στενής συνεργασίας και φιλίας», είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως οι δύο λαοί και οι δύο αρχαιότεροι πολιτισμοί έχουν μια μακρά παράδοση. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών να παίξει ρόλο καταλύτη στην περιοχή και αφού καλωσόρισε τον κ. Αλ Σίσι στην Ελλάδα, ευχήθηκε και εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην χώρα.  Νωρίτερα, σύμφωνα με το Έθνος, ο κ. Αλ Σίσι είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ