Πόσο αυξήθηκε το γυναικείο στήθος από το 1920 μέχρι σήμερα; Πάντως το μπούστο μας βάρυνε 700 γρ !!!

 Στο μικροσκόπιο μπαίνει το γυναικείο στήθος και αποκαλύπτεται ότι η μέση γυναίκα έχει πια 3 φορές μεγαλύτερο μέγεθος στο στήθος κι αυτό είναι 700 γραμμάρια βαρύτερο απ' ό,τι ήταν πριν από έναν αιώνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση αυτή παρατηρείται κυρίως στη Βρετανία και είναι περίπου 6,3 εκατοστά καθιστώντας τα γυναικεία στήθη της Βρετανίας μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο μπροστά από την Αμερική, τη Γαλλία και την Ιαπωνία. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το πρήξιμο στο στήθος δεν είναι καλή είδηση. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα, τα μεγάλα στήθη βρίσκονται πίσω από πολλές περιπτώσεις έντονων πόνων στην πλάτη με μία στις πέντε γυναίκες της Βρετανίας κάτω των 40 ετών να υποφέρουν από εξουθενωτικούς πόνους στην πλάτη ή στον αυχένα.

Οι πλαστικές επεμβάσεις στο στήθος στη Βρετανία έχουν αυξηθεί κατά 11% μέσα σε ένα χρόνο και έχουν διπλασιαστεί από το 2008 σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Έρευνα που έγινε από ομάδα καθηγητών από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth έδειξε ότι η αύξηση του στήθους των γυναικών οφείλεται σε δύο παράγοντες, αφενός στην αύξηση των κιλών και αφετέρου στην πλαστικές επεμβάσεις. Όσον αφορά την αύξηση των κιλών αυτό σηματοδοτεί ταυτόχρονα την αύξηση του λίπους από το οποίο αποτελείται κυρίως το στήθος.

Επιπλέον μεγάλο ποσοστό των γυναικών καταφεύγει στους πλαστικούς χειρουργούς, καθώς «το μεγάλο στήθος είναι περισσότερο της μόδας τα τελευταία χρόνια», λένε οι ειδικοί. Επιπλέον σύμφωνα με τους επιστήμονες η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στο μέγεθος και το σχήμα του γυναικείου στήθους και οι διατροφικές συνήθειες γυναικών και ανδρών έχουν αλλάξει κατά πολύ από το 1920 μέχρι σήμερα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το στήθος των γυναικών ήταν πολύ μικρότερο στο παρελθόν απ’ ό,τι σήμερα και οι παράγοντες είναι διαφορετικοί από χώρα σε χώρα. Ωστόσο οι πλαστικές επεμβάσεις θεωρούνται ο βασικός παράγοντας της αύξησης του στήθους μέσα στα τελευταία 100 χρόνια». Ένας ακόμη παράγοντας θα μπορούσε να είναι η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών που έχει επίσης αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ