100 φορές επάνω από την αρχική του αξία πωλήθηκε το Tudor Heritage Black Bay στο only watch 2015 charity auction της Γενεύης

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του La Reserve Hotelin της Γενεύης και κατά τη διάρκεια του ONLY WATCH 2015 CHARITY AUCTION το TUDOR Heritage Black Bay One έγινε το πιο ακριβό TUDOR που πωλήθηκε ποτέ σε δημόσια δημοπρασία.

 Καταδυτικό ρολόι με μηχανισμό από ανοξείδωτο χάλυβα, το Heritage Black Bay One, με τιμή εκκίνησης τα 3.500 - 4.500 ελβετικά φράγκα, μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε την  τιμή κατακύρωσης των 375.000 ελβετικών φράγκων, δηλαδή 100 φορές επάνω από την αρχική εκτίμησή του.

Το Only Watch, είναι μια φιλανθρωπική δημοπρασία που διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από το Association Monégasquecontre les Myopathies (AMM), το Monaco Yacht Show και τη Phillips σε συνεργασία με τη Bacs & Russo, με αντικείμενο μοναδικά ρολόγια που δημιουργούνται από τις κορυφαίες εταιρείες ωρολογοποιίας  και δωρίζονται από εκείνες για τους σκοπούς της δημοπρασίας  που είναι η στήριξη της έρευνας για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne. Το φετινό  6ο  Only Watch διοργανώθηκε από τον  Luc Pettavino, Ιδρυτή και Πρόεδρο της ΑΜΜ, υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η TUDOR συμμετείχε στη διοργάνωση.

Για την  πρώτη της συμμετοχή  στο Only Watch  η TUDOR επέλεξε να επανασχεδιάσει ένα από τα λιγότερο γνωστά καταδυτικά της ρολόγια: το reference 7923. Το μοντέλο παρουσιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, και παρήχθη σε πολύ μικρές ποσότητες, γεγονός που το καθιστά σήμερα περιζήτητο από τους συλλέκτες. Εκείνο το ρολόι υπήρξε το σημείο εκκίνησης και η έμπνευση για το  μοναδικό μοντέλο TUDOR Heritage Black Bay One,  που δημιουργήθηκε με αποκλειστικό προορισμό το Only Watch 2015.  To TUDOR Heritage Black Bay αποτελεί ιδανικό παράδειγμα της συλλογής Heritage, που αν και επανέκδοση δανείζεται με εμπνευσμένη ελευθερία στοιχεία από τα πρωτότυπα του '50 και τα ενσωματώνει σε ένα υπερσύγχρονο ρολόι.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ