Βίντεο: Δείτε την φαντασμαγορική προσγείωση αεροπλάνου στο σκεπασμένο από ομίχλη Λονδίνο

Το βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter από το αεροδρόμιο του Gatwick στο Λονδίνο ο πιλότος Άντριου Στόουν είναι πραγματικά τρομακτικό. Όπως βλέπουμε, ο ίδιος όσο και ο συγκυβερνήτης ουσιαστικά πετούν μέσα στο σκοτάδι (παρά το γεγονός ότι η πτήση γίνεται ημέρα) και βλέπουν τον αεροδιάδρομο σχεδόν την ίδια στιγμή που οι τροχοί τους ακουμπούν στην άσφαλτο.

Οι συνθήκες είναι πραγματικά τρομακτικές, όμως τα σύγχρονα αεροπλάνα έχουν όλα τα εφόδια να κάνουν πτήσεις σε τέτοιες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Από εκεί και πέρα είναι στην ευχέρεια του πιλότου αλλά και της αεροπορικής εταιρίας να αποφασίσει αν θα γίνουν οι πτήσεις και πάντα με την προϋπόθεση ότι το αεροδρόμιο έχει όλα τα εφόδια για να γίνονται τέτοιου είδους προσγειώσεις μόνο με τα όργανα. 

Παρ' όλα αυτά, το θέαμα δεν παύει να είναι εντυπωσιακό, ιδίως αν σκεφτούμε ότι την ίδια ώρα δεκάδες πτήσεις σε όλη την Ευρώπη είχαν ακυρωθεί, λόγω της πρωτοφανούς ομίχλης που έχει κατακλύσει τους ουρανούς πολλών μεγάλων πόλεων της Γηραιάς Ηπείρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ