Βόμβα Δραγασάκη: Το Σάββατο ανακοινώνονται τα stress tests, την Κυριακή ψηφίζεται ο νόμος & την Δευτέρα ξεκινά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Σε ανακοινώσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προέβη ο Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο «μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία».

«Οι προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική έκβαση υπάρχουν» και το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι ανάγκες των τραπεζών, ενώ μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση και από Δευτέρα θα αρχίσει πια η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», και «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα». Γι' αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση», είπε.

«Εμείς θέλουμε να συνδέσουμε τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ