Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει την πιο εύκολη μαρμελάδα μπανάνα για ένα δυναμωτικό πρωινό

Μαρμελάδα μπανάνας, αρέσει στα πιτσιρίκια και συνοδεύει ευχάριστα πολλά γλυκά.

Υλικά
1 κιλό μπανάνες
100 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
80 γρ. χυμός λεμονιού, φρέσκος
100 γρ. ρούμι, κατά προτίμηση μαύρο

Ευχαριστούμε τον Στέλιο Παρλιάρο για την παραχώρηση της συνταγής.

Βάρος: 1.700 γρ., Προετοιμασία: 5΄, Παρασκευή: 20΄
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, ρίχνουμε τις μπανάνες και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσουν στον πάτο. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν διαλυθούν οι μπανάνες μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ