Αιμοδοσία 35 εκατ. ευρώ δίνουν οι τράπεζες στον όμιλο Μαρινόπουλου για τα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας του

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το "Βήμα", οι τράπεζες συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν με 35 εκατ. ευρώ τον όμιλο

Προηγουμένως, όμως, η οικογένεια Μαρινόπουλου δεσμεύθηκε να καταβάλει από τους δικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς περί τα 10 εκατ. ευρώ και η holding εταιρεία του ομίλου να προσημειώσει ένα μεγάλο ακίνητο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της, ως εγγύηση για την κεφαλαιακή ένεση των τραπεζών.

Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την αποπληρωμή των προμηθευτών και την επαναφορά των καταστημάτων του ομίλου στην κανονικότητα.

Τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου είχαν γίνει γνωστά από τον Σεπτέμβριο, όταν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος είχε καταγγείλει την πρόθεση της διοίκησης να κλείσει 20 καταστήματα. Η εταιρεία είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας πως θα γίνει κάθε προσπάθεια για να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι των καταστημάτων του δικτύου που θα κλείσουν σε άλλα σημεία πώλησης, ενώ για ορισμένους από αυτούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση θα υπήρχε πρόνοια ώστε να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Ο αριθμός των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους ανέρχεται σε 220.

«Αμυντικές κινήσεις»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η οικονομική στενότητα του ομίλου - έχουν σταματήσει να τον προμηθεύουν με προϊόντα τους μεγάλες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, καθώς και πολυεθνικές από τον χώρο των τροφίμων - έρχεται ύστερα από αλλεπάλληλες εξαγορές αλυσίδων σουπερμάρκετ στην επαρχία, όπως π.χ. των 18 καταστημάτων Κρόνος στον Νομό Αχαΐας. Τότε έμπειροι παράγοντες του κλάδου έκαναν λόγο για «αμυντικές κινήσεις» του ομίλου και φαίνεται ότι δικαιώνονται. 

Ο όμιλος αριθμεί περί τα 1.020 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Τα καταστήματα που θα κλείσουν θα είναι μικρά σημεία πώλησης που λειτουργούν υπό το σήμα Carrefour Express.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ