Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα ή τουλάχιστον να το ελαττώσετε; 5 + 1 τρόποι για να το πετύχετε

Το να κόψει κανείς το κάπνισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι όμως και αδύνατη. Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας, οι επιστήμονες έχουν βρει συγκεκριμένες τεχνικές, οι οποίες φαίνεται να έχουν σημαντικά ποσοστά επιτυχίας στην διακοπή του καπνίσματος.

Δείτε παρακάτω τις πιο δημοφιλείς. 

Αντικατάσταση νικοτίνης
Γίνεται είτε μέσω ειδικών αυτοκόλλητων νικοτίνης είτε μέσω ειδικής τσίχλας, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καπνιστή και έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σε αρκετό κόσμο, για παράδειγμα, δεν αρέσει η γεύση της τσίχλας και βολεύονται περισσότερο με το αυτοκόλλητο. Άλλοι προτιμούν την άμεση «ικανοποίηση» που προσφέρει η τσίχλα. Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις, η αντικατάσταση της νικοτίνης μέσω αυτών των μορφών βοηθά στην διακοπή του καπνίσματος.

Ημερομηνία… τέλους
Οι ειδικοί συνιστούν αν θέλετε να κόψετε το κάπνισμα να βάλετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία διακοπής, και όχι απλά να προσπαθείτε μια στο τόσο να το κόψετε, επειδή…ξυπνήσατε περίεργα. Η θέσπιση αυτής της ημερομηνίας σας δίνει χρόνο να οργανώσετε το «σχέδιο», να μιλήσετε με όσους σας στηρίζουν ή θα σας στηρίξουν σε αυτή σας την απόφαση και να προμηθευτείτε κατάλληλα προϊόντα αντικατάστασης νικοτίνης.

Κρατήστε σημειώσεις
Στη γνωσιακή θεραπεία, οι άνθρωποι συνήθως γράφουν τις δραστηριότητες εκείνες οι οποίες ενεργοποιούν μια συνήθεια. Οι σημειώσεις αυτές τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τη συνήθεια αυτή. Το να γράψετε λοιπόν κάπου τις ώρες που καπνίζετε βοηθά να καταλάβετε ποιες δραστηριότητες είναι εκείνες που έχετε συνδέσει με το κάπνισμα έτσι ώστε να τις διαφοροποιήσετε για να μην σας «παρακινούν» να καπνίσετε αφού το έχετε κόψει. Αν, για παράδειγμα, είχατε συνδέσει τον καφέ με το τσιγάρο, τότε η αντικατάστασή του με το τσάι μπορεί να βοηθήσει

Διαβάστε όλη την συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ