Γιώργος Κυρίτσης: Ο Φίλης έχει δίκιο, τη διατύπωση έπρεπε να προσέξει - Το πρωτοσέλιδο της Αυγής 

Ο τίτλος της εφημερίδας, παρότι το Μαξίμου διαρρέει ότι ο Πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με αυτές τις δηλώσεις και παρότι υπήρξε η πρωθυπουγική υπόσχεση για μη εφαρμογή του ΦΠΑ, είναι  «Μέτωπο υποκρισίας για τις "πενταροδεκάρες"».

Η εφημερίδα γράφει: «Φθηνή επικοινωνιακή επίθεση εξαπέλυσε στον Νίκο Φίλη κοινοπραξία συμφερόντων που αρνείται την επόπτευση των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών από το υπ. Παιδείας επικαλούμενη «τρομακτικές» επιβαρύνσεις των λαϊκών εισοδημάτων της τάξης των 60-80 ευρώ τον μήνα για ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια και αυξήσεις των 10-20 ευρώ στα φροντιστήρια.   Κροκοδείλια δάκρυα από σχολάρχες, μιντιάρχες και Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι με την εκπαίδευση των λαϊκών στρωμάτων.   Η φορολόγηση έγινε με κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας, εξηγεί ο υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας την απαλλαγή από ΦΠΑ βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων. «Συμβολικού τύπου» χαρακτηρίζεται από το υπουργείο η φορολόγηση στα φροντιστήρια».  

Την ίδια ώρα προς στήριξη του Νίκου Φίλη προστρέχει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος δηλώνει ότι «ο Φίλης έχει δίκιο, αλλά επειδή είναι έμπειρος δημοσιογράφος, ή τουλάχιστον μέχρι πριν από 6 μήνες, έπρεπε να ξέρει ότι μερικές φράσεις πρέπει να τις λες πιο κάπως».    «Είπα θα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός με τις διατυπώσεις για ποιον λόγο, για τον απλούστατο λόγο ότι ένα ποσοστό των ανθρώπων που αναγκάζονται να καταβάλλουν αυτά τα χρήματα, είτε είναι 20, είτε είναι 40, είτε είναι μέχρι 80 ευρώ νομίζω τον μήνα, είναι κόσμος από τον οποίο θα λείψουν από τον οικογενειακό προγραμματισμό. Αρα αυτό είναι ένα θέμα. Από κει και πέρα υπάρχει η εικόνα και δεν νομίζω ότι είναι λανθασμένη, ότι ο περισσότερος κόσμος που κάνει αυτή την επιλογή μπορεί, οριακά έστω, να την επωμιστεί. Μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν αυτό» εξήγησε ο κ. Κυρίτσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ