Ένταση με φωνές στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ -Διεκόπη η συνεδρίαση

Ενταση με το καλημέρα δημιουργήθηκε στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το οποίο κατατέθηκε χθες. 

 

 

 

 

Ολα τα κόμματα αντέδρασαν στην απόφαση της διάσκεψης των προέδρων να εισαχθεί και να συζητηθεί το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή με τη μορφή του «επείγοντος», ενώ υπήρχαν φωνές διαμαρτυρίας για τον ίδιο λόγο και από βουλευτές της συμπολίτευσης. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Στάθη Παναγούλη ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση. «Το νομοσχέδιο μου ήρθε με mail, είναι 340 σελίδες,  εγώ δεν είμαι σοφός για να το διαβάσω και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρώ από τη συνεδρίαση. 

Να δοθεί άπλετος χρόνος στη βουλή και στα κόμματα να διαβάσουν το νομοσχέδιο ζήτησαν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης. 
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που βρισκόταν στην Ολομέλεια εκ μέρους της κυβέρνησης είπε ότι  το νομοσχέδιο βρίσκεται στη διαβούλευση από τον Ιούλιο και ότι τα κόμματα που αντιδρούν στη διαδικασία θέλουν να βρουν έναν εύσχημο τρόπο για να το καταψηφίσουν. 

Εξαλλη η Λιάνα Κανέλλη με τον Νίκο Παππά
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αλλά και άλλοι συνάδελφοί της φώναξαν ότι είναι άλλο οι διαδικασίες διαβούλευσης, άλλο οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. «Είμαστε 10 χρόνια στη βουλή δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε», προσέθεσε η κυρία Κανέλλη. 

Ενταση και με βουλευτές της ΝΔ
Ο κ. Παππάς, πάντως συνέχισε την επιχειρηματολογία του λέγοντας «ουδείς μπορεί και δικαιούται να κάνει τον έκπληκτο. Καμία συζήτηση δεν έγινε εν κρυπτώ» ενώ στις διακοπές από τους βουλευτές κυρίως της ΝΔ, ο υπουργός ακούστηκε να τους απαντά «μην αναπαραγάγετε επιχειρήματα τρίτων. Η κυβέρνηση επιθυμεί τον διάλογο…».

Από το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θ. Παπαθεοδώρου διερωτήθηκε «γιατί να συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο;», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να πάμε γρήγορα για ένα τέτοιο ζήτημα ποιότητας της λειτουργίας της Δημοκρατίας». Μάλιστα υποστήριξε ότι «δημιουργούνται υποψίες ότι κάποιοι θέλουν να τελειώνουν γρήγορα», σημειώνοντας ότι «δεν έχετε κανέναν λόγο να γίνει αυτό». Αλλά και από το ΚΚΕ ο Ι. Γκιόκας κάλεσε την κυβέρνηση «να εξηγήσει για ποιό λόγο αυτό το νομοσχέδιο πάει με διαδικασία υπερεπείγοντος», ενώ από το Ποτάμι ο Γ. Αμυράς, ανέφερε ότι από το νομοσχέδιο απουσιάζουν οι διατάξεις για το ραδιόφωνο. Εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ο Γ. Καρράς τόνισε ότι δεν επαρκεί ο χρόνος και δεν μπορεί να υπάρχει σε τόσο λίγο χρόνο ουσιαστικός διάλογος.

«Κάνουμε διάλειμμα γα να ηρεμήσουμε»
Η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη θέλησε να κλείσει το θέμα λέγοντας «ολοκληρώθηκε η συζήτηση,  κατά πλειοψηφία αποφασίζει να συζητηθεί όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων», προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ένταση από την πλευρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν. Η κυρία Καφαντάρη αναγκάστηκε σε εκείνο το σημείο να διακόψει τη συνεδρίαση λέγοντας ότι «κάνουμε διάλειμμα γα να ηρεμήσουμε». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ