Απίθανο Μιλφέιγ από τον εκπληκτικό Chef μας Άκη Πετρετζίκη - Το γλυκό που αρέσει σε όλους στα καλύτερα του

Αυτό το γλυκό αν δεν το έχετε δοκιμάσει,  πρέπει να το φτιάξετε! Είναι δροσερό, νόστιμο και απολαυστικό! 

Συστατικά
Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. κορνφλάουερ
6 κρόκους
270 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. άχνη ζάχαρη και ζάχαρη για σερβίρισμα
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για τη βάση

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα εκτός από 150 ml που τα κρατάμε στην άκρη σε ένα ποτήρι. Προσθέτουμε και τους σπόρους από τη φρέσκια βανίλια στην κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα επίσης προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη χωρίς να την ανακατέψουμε όμως και βάζουμε το γάλα να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μπολ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά ώστε το μείγμα να αφρατέψει και τέλος προσθέτουμε και το γάλα που κρατήσαμε από πριν.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κορν φλάουερ, και συνεχίζουμε να ομογενοποιούμε πολύ καλά με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει λείο χωρίς γρομπαλάκια από το κορν φλάουρ.
Όταν ζεσταθεί καλά το γάλα στην κατσαρόλα και αρχίζει και βγάζει φουσκάλες παίρνουμε μία κουτάλα από αυτό και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας και άλλες κουταλιές από το μείγμα του γάλακτος.
Όταν πάρει θερμοκρασία το μείγμα με τα αυγά το αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με το σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους παγωμένο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και κολλάμε τη μεμβράνη πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο καλά.
Όταν κρυώσει η κρέμα ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας 200 ml κρέμα γάλακτος και 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να σφίξει χρησιμοποιώντας το σύρμα .
Όταν ετοιμαστεί η σαντιγύ τη βάζουμε σε ένα μπολ αφήνοντας στον κάδο του μίξερ 2 κουταλιές περίπου από αυτή. Μέσα προσθέτουμε την κρέμα και την χτυπάμε με το σύρμα καλά να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε τη σαντιγί  ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ ώστε να αφρατέψει. Παίρνουμε 2 κορνέ και αφού τα γεμίσουμε με την κρέμα τα βάζουμε στο ψυγείο.
Παίρνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτα και τα ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη και τα πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη .
Παίρνουμε ένα μαχαίρι και κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση οριζόντια και σε 5 λωρίδες κάθετα, συνολικά 10 παραλληλόγραμα κομμάτια βγάζει το κάθε φύλλο.
Απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα με την πλευρά που έχουμε απλώσει άχνη ζάχαρη από κάτω και από πάνω πασπαλίζουμε και πάλι με άχνη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Προσοχή στο φούρνο, βάζουμε το ταψί σε υψηλή θέση για να ψηθούν ομοιόμορφα οι σφολιάτες και από κάτω και να φουσκώσουν .
Όταν ψηθούν οι σφολιάτες τις αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και τις κόβουμε στη μέση οριζόντίως .
Έχουμε δύο τρόπους να ετοιμάσουμε το γλυκό μας. Είτε να ετοιμάσουμε ατομικά μιλφέιγ είτε ένα μεγάλο για πολλά άτομα σε ένα τραπέζι.
Σε όλες τις περιπτώσεις για να σταθούν οι σφολιάτες πάνω στο πιάτο, από κάτω βάζουμε λίγη κρέμα για να μην μετακινούνται στο πιάτο μας. Βάζουμε μια «μισή» σφολιάτα, από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε με σφολιάτες και κρέμα. Τρεις στρώσεις είναι αρκετές.
Κρατάμε 2-3 κομμάτια σφολιάτας που τα χοντροσπάμε πάνω πάνω για να φαίνεται πιο όμορφο ακόμα το γλυκό
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ