9 + 1 περίεργα φρούτα που δεν έχετε ξανακούσει - Από dragon fruit μέχρι rambutan!

Αν τα πιο εξωτικά και “περίεργα” φρούτα που έχετε δοκιμάσει είναι το μάνγκο, το αβοκάντο και η παπάγια, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους παρακάτω ιδιαίτερους καρπούς της φύσης, που οι άνθρωποι πραγματικά τρώνε και τους οποίους μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ.

Dragon fruit

Τραβάει την προσοχή με το εντυπωσιακό φούξια χρώμα του και την περίεργη φλούδα του. Καλλιεργείται στην κεντρική και τη νότια Αμερική, καθώς και στη νοτιανατολική Ασία, και είναι ζουμερό και αναζωογονητικό, με ελαφριά και κάπως ξινή γεύση που θυμίζει αχλάδι με τραγανούς σπόρους ακτινίδιου. Τρώγεται σαν επιδόρπιο ή με θαλασσινά.

Rambutan

Προέρχεται από τη νοτιανατολική Ασία κι έχει ένα παράξενο τριχωτό εξωτερικό κέλυφος που πρέπει να σπάσεις για να το ανοίξεις και να πάρεις το γλυκό φρούτο που μοιάζει με σταφύλι. Χρησιμοποιείται συνήθως ως επιδόρπιο αλλά και σαν συστατικό σε διάφορα κοκτέιλ.

Durian

Αυτό το φρούτο με την αγκαθωτή φλούδα, που καλλιεργείται στη νοτιοανατολική Ασία, έχει πολύ κακή φήμη λόγω της πραγματικά άσχημης μυρωδιάς του (σαν σάπια σκουπίδια και κρεμμύδια, λένε όσοι το απεχθάνονται). Πιο εύκολα το δοκιμάζει κανείς αποξηραμένο, που δεν μυρίζει άσχημα και στη γεύση θυμίζει σε πολλούς νόστιμα πατατάκια!

Kiwano

Κάτι ανάμεσα σε αγγούρι και πεπόνι. Μόνοι οι Αφρικανοί μπορούν να μας πουν πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο! Φυτρώνει κυρίως σε αμμώδεις περιοχές της αφρικανικής ηπείρου όπως η έρημος Καλαχάρι. Είναι πλούσιο σε νερό, ενώ μέσα είναι πράσινο και ζουμερό.

Δείτε όλη την συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ