Οι πρώτες φωτό της Μπέτυς Μπαζιάνα από το Παν. Δυτ. Μακεδονίας - Με casual chic look μαγνήτισε τα βλέμματα όλων

Tην πρώτη ξενάγηση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, είχε λίγο πριν τις 12.00 η σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα. Aρκετά ευδιάθετη, είχε μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με τους φωτογράφους να την ακολουθούν και να τραβούν φωτογραφίες, με την κάθε της κίνηση.

 Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, που άνοιξε το χρώμα των μαλλιών της δεν αντέδρασε στο διαρκές ''κυνήγι'' και μάλιστα κάποια στιγμή τους χαμογέλασε όπως βλέπετε παρακάτω...


Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων, που αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην ιστοσελίδα του Τμήματος, η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα θα διδάσκει το μάθημα «Δίκτυο 1», κάθε Δευτέρα μεσημέρι. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ωράριο είναι από τις 14:00 μέχρι και τις 20:00, δηλαδή 6ωρο.

Όλα δείχνουν πως η συντροφος του Αλέξη Τσίπρα θα φτάνει αεροπορικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα και από εκεί θα μεταβαίνει οδικώς προς την Κοζάνη, από την οποία θα κάνει την αντίστροφη διαδρομή μετά το τέλος των μαθημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιστέρα Μπαζιάνα συνοδεύεται απο άντρες της προσωπικής της ασφάλειας, ενώ διακριτικά εμφανής είναι η παρουσία (για κάθε ενδεχόμενο) και αστυνομικής δύναμης από την Ασφάλεια και το Α.Τ. Κοζάνης, περιμετρικά του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το πανεπιστήμιο.

Το ξέσπασμα της Μπέττυς Μπαζιάνα για το διορισμό
Ακούστηκαν πολλά σχετικά με τον διορισμό της και το κατά πόσο έπαιξε ρόλο το ότι είναι σύζυγος του πρωθυπουργού της χώρας. Η ίδια τονίζει σχετικά με το διαδικαστικό κομμάτι του διορισμού πως "έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι' αυτό που είμαι και γι' αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα".

"Τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή" συμπληρώνει κατηγορηματικά, θέλοντας να δείξει πως η επιστημονική της πορεία θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως του αξιώματος που μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο μέλλον. "Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας", λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις κατηγορίες ότι πήρε τη συγκεκριμένη θέση ενώ παράλληλα εργάζεται και πως θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άνεργος, δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα. Δεν παραλείπει μάλιστα να στηλιτεύσει το ότι οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως οι Έλληνες ερευνητές (ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ) αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Πηγή: kozanimedia.gr, kozan.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ