Μama Roux South: Το αγαπημένο γευστικό spot της Αιόλου κατεβαίνει νότια - Νέες αφίξεις!

Το Μama Roux, αγαπημένο στέκι στο κέντρο, “ταξιδεύει” νότια και γίνεται...  Μama Roux South. Την περιοχή της Γλυφάδας επέλεξε ο John Higgins για να ανοίξει φέτος το δεύτερο εστιατόριό του προκειμένου να μυήσει περισσότερους Αθηναίους –και μη– στη multiethnic κουλτούρα του. 

Στο “τιμόνι” βρίσκεται ο chef Βασίλης Σπόρος, ως Southern BBQ expert, ο οποίος φέρνει νέα δεδομένα στο χώρο της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Το Μama Roux South, αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου εστιατορίου που άνοιξε το 2011 στην Αιόλου και διατηρεί όλα τα στοιχεία που αγάπησαν μέχρι τώρα οι φανατικοί πελάτες και φίλοι του - Αυθεντικά, multiethnic πιάτα που αποτυπώνουν την κουλτούρα των χωρών από τις οποίες προέρχονται [Μεξικό, Κίνα, Συρία, Γαλλία, Βέλγιο κ.α.], ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, Rythmes and Blues μουσικές, ανατρεπτικά Street Food 
Barbecue Low & Slow

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά

Επενδύοντας στις νέες τάσεις της γαστρονομίας, το Mama Roux South, κάνει το επόμενο βήμα και ενσωματώνει στο menu του την κουλτούρα Βarbecue “Low & Slow”, άγνωστη μέχρι τώρα στην Ελλάδα και απόλυτα συνδεδεμένη με τη μαγειρική παράδοση των νότιων πολιτειών της Αμερικής. Για τις ανάγκες του Low & Slow, o Βασίλης Σπόρος, ταξίδεψε αρκετές φορές στη γενέτειρα του BBQ – κεντρικές και νότιες πολιτείες της Aμερικής – όπου γνώρισε όλες τις γεύσεις και τα μυστικά ψησίματος στην πιο αυθεντική εκδοχή τους.

Μετά από ατελείωτες ώρες δοκιμών και συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνικές, σχεδίασε ειδικό smoker, - το πρώτο στην Ελλάδα για επαγγελματική χρήση - στο οποίο υπάρχει ειδικός χώρος για τη φωτιά και τα ξύλα ώστε να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με το κρέας, το οποίο βρίσκεται σε ξεχωριστό θάλαμο όπου μεταφέρεται η θερμότητα και ο καπνός, επιτυγχάνοντας έτσι κάπνισμα και ψήσιμο ταυτόχρονα. Αποτέλεσμα είναι τρυφερό, ζουμερό και με την ιδανική καπνιστή γεύση κρέας, το οποίο έχει ψηθεί/καπνιστεί σε χαμηλή θερμοκρασία 120οC [Low] και έως και 10 ώρες - ανάλογα με την κοπή που χρησιμοποιούμε [Slow].
To Menu

Έτσι στο menu, εκτός από τα ήδη best sellιng πιάτα της multi ethnic κουζίνας [Σουβλάκι Τandoori, French Kiss burger, Falafel, Tortillas κ.α] προστίθενται πέντε ολοκαίνουργια πιάτα Low & Slow [Spare Ribs, Brisket, Pulled Pork, Half Chicken, Short Rib] που μαζί με τα Ramen και Blackened Burger, τα Beignets από τη Νέα Ορλεάνη και την γλυκιά Pecan Pie ολοκληρώνουν την εμπειρία του Mama Roux South. Πίσω από το bar, η ομάδα του Τάκη Τσατσούλη εμπνέεται από multi culti προορισμούς, χρησιμοποιεί υλικά από την κουζίνα και δημιουργεί κλασσικά “Νότια” cocktails όπως Hurricane, Mint Julep και Sazerac που “απογειώνουν” το γαστρονομικό ταξίδι στο Νότο –και όχι μόνο -. Φυσικά από το ανανεωμένο menu, δεν θα μπορούσε να λείπει το “talk of the town” κυριακάτικο brunch με πιάτα όπως, Low & Slow Sliders, Αυγά Devilled, Korean BBQ Po’ boy, κα συνεχίζοντας τη παράδοση που ξεκίνησε το Mama Roux από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα - Σάββατο 09.00- 00.30, Κυριακή 12.00- 03.00 - brunch menu 12.00- 18.30

Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 216 7004459

 

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ