Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει ένα Φθινοπωρινό ποτό - Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein)!

Ένα γευστικό ποτό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! 

Συστατικά
1000 ml κρασί κόκκινο
50 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ
0,5 κ.γ γλυκάνισο
4 ολόκληρα γαρύφαλλα
4 σπόροι κάρδαμου
1 πρέζα πιπέρι
2 φέτες από φρέσκο τζίντζερ

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχο αρωματικό και ελαφρά γλυκό κρασί για να πίνετε παρέα με τους φίλους σας τις μέρες του χειμώνα. Φυσικά δεν χρειάζεται καλό κρασί για τη συνταγή αυτή. Άλλωστε με τα τόσα μυρωδικά που βάζετε μέσα δεν έχει σημασία τι κρασί θα βάλετε.. Εγώ χρησιμοποίησα αυτό στη χάρτινη συσκευασία το οποίο έχει δεν έχει 2 ευρώ το λίτρο.

Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά.
Κρατάμε για κανένα τεταρτάκι ίσα ίσα να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές τους στο κρασί και σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
Σερβίρουμε σε κούπες και βγαίνουμε να το πιούμε στο μπαλκόνι… :-)
Tip
Το κονιάκ δεν είναι απαραίτητο να το βάλετε.. Επίσης μπορείτε να βάλετε ότι άλλα μπαχαρικά θέλετε. Αποφεύγω την κανέλα γιατί είναι πολύ έντονη αλλά αν βρείτε ανθό κανέλας μπορείτε να βάλετε. 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ