O Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει για κυριακάτικο πρωινό: Πειρατικό κέικ που ξετρελαίνει μικρούς & μεγάλους

Μια συνταγή για μικρούς.... και μεγάλους πειρατές!

Συστατικά
120 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο μαλακό
3 αυγά
1 μικρό στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες σκόνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ. κανέλα
120 γρ. καρύδα τριμμένη
200 γρ. ανανά κονσέρβα σε κομμάτια 1 εκ. και έξτρα φέτες για σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε και αυτό καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε περάσει από σίτα μαζί με τις βανίλιες, το αλάτι, το τζίντζερ και την κανέλα.
Το αλεύρι το ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα και όχι στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε και την καρύδα.

 Ανακατεύουμε και αυτή με τη σπάτουλα.
Έχουμε αλευρώσει λίγο τα κομμάτια του ανανά. Τα ρίχνουμε και αυτά στο τέλος.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 10Χ35 εκ.
Προσθέτουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.

Who is Who

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ