Η CEO της Yahoo ανακοίνωσε ότι περιμένει δίδυμα & έπεσαν οι μετοχές: ''Μόνο 2 εβδομάδες θα πάρω άδεια''

Είναι το αφεντικό ενός εκ των κορυφαίων επιχειρηματικών κολοσσών του Διαδικτύου. 

Είναι ωστόσο και μητέρα, όχι ενός, ούτε δύο, αλλά προσεχώς τριών παιδιών.

Η 40χρονη Μαρίσα Μάγιερ, διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo! και μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας, μια γυναίκα με απολαβές που άγγιξαν το 2014 τα 42 εκατ. δολ., έρχεται να αποδείξει στην πράξη ότι οικογένεια και καριέρα συνδυάζονται. Μητέρα ήδη ενός παιδιού τριών ετών, η Μάγιερ είναι ξανά έγκυος και μάλιστα ετούτη τη φορά με δίδυμα κορίτσια. Η 40χρονη αναμένεται να γεννήσει τον Δεκέμβριο.

Στο άκουσμα της είδησης μάλιστα, οι μετοχές της Yahoo! σημείωσαν πτώση. Η ίδια η 40χρονη από την πλευρά της έσπευσε πάντως να καθησυχάσει τους επενδυτές ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να περιορίσει την άδεια μητρότητάς της σε... μόλις δύο εβδομάδες. «Και πολλές είναι», λένε οι κακές γλώσσες που θυμούνται ότι την προηγούμενη φορά που είχε γεννήσει, τον Σεπτέμβριο του 2012, η Μάγιερ είχε λείψει από τη δουλειά μόνο μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να δεχτεί τότε έντονες επικρίσεις.

Για τους απλούς υπαλλήλους στη Yahoo! ωστόσο τα δεδομένα είναι καλύτερα, καθώς οι γυναίκες μπορούν να παίρνουν άδεια μητρότητας έως και 16 εβδομάδες και οι άνδρες άδεια πατρότητας έως και οχτώ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ