Τώρα η μεγάλη ώρα για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Χαλαρός & casual ο Τσίπρας

Σε εξέλιξη είναι από τις τέσσερις το απόγευμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία πραγματοποιείται στον απόηχο της παραίτησης της κυβέρνησης.

Αρχικά το κύριο θέμα συζήτησης θα ήταν το συνέδριο που είχε εξαγγελθεί στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τις εσωκομματικές διαδικασίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξηγήσει στην εισήγησή του τους λόγους για τους οποίους οδηγείται η χώρα σε εκλογές και θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστηρίξει ότι υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα να γίνει και άρα επιβάλλεται το ξεκαθάρισμα στο πολιτικό τοπίο.

Θα πει πιθανότατα ότι υπάρχει η αίσθηση πολλές φορές από τους διαφωνούντες ότι επιχειρείται να μπουν τρικλοποδιές στην πορεία της κυβέρνησης.
Κατά τον πρωθυπουργό, το συνέδριο δεν θα μπορούσε να προηγηθεί των εκλογών και αυτό γιατί υπάρχει ασφυκτική χρονική πίεση με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη συντομότερη προεκλογική περίοδο.

Μένει να φανεί η στάση που θα τηρηθεί από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, εάν θα γίνουν παραιτήσεις, αλλά και το πως θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο.
Φαίνεται ωστόσο ότι μέχρι στιγμής προκρίνεται το σενάριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ