Βίντεο: Στ. Θεοδωράκης: Εκλογές το συντομότερο με σεβασμό όμως στο Σύνταγμα

Το Ποτάμι λέει εκλογές το συντομότερο δυνατό, αλλά με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε. 
 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι αδιαπραγμάτευτη θέση του Ποταμιού είναι ότι η τωρινή Βουλή μπορεί να δώσει πρωθυπουργό μόνο τον Αλέξη Τσίπρα και όχι άλλον πρωθυπουργό με οποιαδήποτε άλλη συμμαχία.
Σε άλλη ερώτηση, σημείωσε ότι το Ποτάμι φιλοδοξεί να είναι ο εγγυητής της επόμενης κυβέρνησης, η οποία θα είναι λογική, θα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και θα ασχοληθεί με την επίλυση των μεγάλων προβλήματων που έχει η χώρα.
Υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα γίνει στη βάση ανταλλαγών, αλλά πάνω σε μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το μέλλον της χώρας και με τη μέγιστη συσπείρωση των μεταρρυθμιστικών προοδευτικών δυνάμεων. «Το Ποτάμι συζητάει σε όλη την Ελλάδα με νέες δυνάμεις και αυτές θα εμφανιστούν και στις εκλογικές λίστες» σημείωσε.

Προτού να δεχτεί ερωτήσεις, ο κ. Θεοδωράκης έκανε τρεις επισημάνσεις: 
Είπε ότι ο κ. Τσίπρας μπορούσε να κυβερνήσει, καθώς, όπως ανέφερε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης του έδιναν τη δυνατότητα να κυβερνήσει με την ανοχή τους και στη Βουλή να ψηφίζουν αυτά που θεωρούν σημαντικά και αυτά που εξασφαλίζουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε αυτές οι εκλογές να γίνουν με έναν νέο εκλογικό νόμο με μικρότερες εκλογικές περιφέρειες έτσι ώστε να περιοριστεί η επιρροή των καναλιών στην επόμενη Βουλή και «χωρίς αυτό το κραυγαλέο, εξωπραγματικό μπόνους των 50 εδρών που υπάρχει ο κίνδυνος, για άλλη μία φορά, ένα κόμμα να πάρει 20% και να του χαρίσουμε το 1/6 της Βουλής».
Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη: «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές, άδεια ταμεία και θα πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ώστε να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα της χώρας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ