Καλοκαιρινά Cocktails με shaker: Ρούμι, μαστίχα, σουμάδα, κανέλλα, βανίλια, ανανάς, μάνγκο, πιπέρι

To Imabari, στο Φαληράκι της Κέρκυρας, εξελίσσεται σε place to be γι αυτό το καλοκαίρι -και πώς να μην είναι: συνδυάζει βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, χαλάρωση στις αναπαυτικές ξαπλώστρες, παρεΐστικες νοστιμιές και δείπνο  γαστρονομικών προδιαγραφών..

Από τον σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα και βραδιές με lounge ήχους και ευφάνταστα cocktails, προτεινόμενα από τον Αλέξανδρο, με φόντο το φωτισμένο παλιό κάστρο. 
Η κάρτα των house cocktails είναι εμπνευσμένη από τα καλοκαιρινά χρώματα, τον αέρα της Μεσογείου, το ελληνικό καλοκαίρι και τη μαγική ατμόσφαιρα του Imabari. Κάθε cocktail είναι ξεχωριστό. Έχουν όμως ένα βασικό κοινό…

Οι γεύσεις και οι μυρωδιές των συστατικών διαχωρίζονται και η κάθε γουλιά είναι διαφορετική, απολαυστική και δροσιστική. 
Ρούμι, μαστίχα, σουμάδα, κανέλλα, βανίλια, ανανάς, μάνγκο, πιπέρι είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που ανακατεύει ο Αλέξανδρος στις signature συνταγές του και μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην καλοκαιρινή αύρα. 

Για να στήσουμε ένα ανάλογο summer σκηνικό, ο Αλέξανδρος μοιράζεται μαζί  αναλυτικά δυο από τα Imabari cocktails:
Brake the Rulez: ένας συνδυασμός λικέρ giffard φράουλας και ραβέντι, με  αλκοολική ενίσχυση από βότκα και αρωματική από ένα σιρόπι ελαίων λεμονιού, που δυναμώνει την επίγευση.  Το προφίλ του είναι φρουτώδες  και ελαφρά πιπεράτο. 
Υλικά 
50ml vodka 
25ml Giffard crème de fraise
15ml Giffard Rhubarb 
Τριμμένο πιπέρι 
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker. Χτυπάμε καλά, διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned, με τριμμένο πάγο και γαρνιτούρα διάφορα berries.

Tropical Colada: Στο συγκεκριμένο ποτό κάναμε πιο τροπική την ήδη τροπικότατη Πίνια Κολάδα, με τη μικρή προσθήκη ενός μείγματος από πουρέ φρούτων της Ponthier με passion και mango. Επίσης,  χρησιμοποιήσαμε  ένα συνδυασμό από ρούμια, το botran από την Γουατεμάλα και to Clement από τη Μαρτινίκα, που έρχονται και απογειώνουν τα ήδη κορυφαία προηγούμενα συστατικά.
Υλικά 
40ml Botran Blanca
20ml Clement Blanco 
Λίγο αλάτι 
10ml φρέσκο χυμό λάιμ 
30ml Ponthier passion purre
10ml Ponthier mango purre 
30ml mixer καρύδας
Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο blender και σερβίρουμε με πάγο και γαρνιτούρα μέντα και μια φλούδα λεμονιού. 

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ