Αντώνης Φονιαδάκης: Μια χορογραφία - Ανάμνηση άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών

Με νεύρο, ρομαντισμό και μια νοσταλγική διάθεση στην αφετηρία του, ο Αντώνης Φωνιαδάκης παρουσίασε στις 27 Ιουλίου το «Priority», το σόλο που χορογραφεί και ερμηνεύει ο ίδιος. 

 

Το έργο αντλεί τον τίτλο του από ένα μπαρ στην Ιεράπετρα της Κρήτης -απ' όπου και η καταγωγή του καλλιτέχνη-, στο οποίο πέρασε πολλά βράδια της εφηβικής του ηλικίας. Η χορογραφία αυτή είναι μια αυτοβιογραφική αναφορά στην εκκίνησή του, στην στροφή του προς τον χορό και τις πρώτες του αναφορές. 

Μια ωδή στη μνήμη, στην αθωότητα αλλά και στον αυθορμητισμό των πρώτων βημάτων ενός νεαρού ενήλικα, αυτή ήταν μια πραγματικά μοναδική παρουσίαση που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. 

Με ένταση, κλασσικές αναφορές, αλλά στο απόλυτο πνεύμα του πρωτοποριακού χορού που είδαμε φέτος στο Φεστιβάλ και από άλλες παραστάσεις όπως η Μάγκι Μαρέν, το Priority δεν είναι τυχαία μια από τις παραστάσεις που είναι sold-out στο Φεστιβάλ. 

Το «Priority» παρουσιάζεται από τις 27 ως τις 29 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 (χώρος Ε) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ