Νέα μέτωπα φωτιάς στην Αιτωλοακαρνανία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:30 στα Ατζινέικα, κοντά στον Άι Γιάννη Κυνουρίας. Καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά στην Κυνουρία θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί βρίσκεται κοντά στο δάσος του Πάρνωνα.

Ρίψεις νερού από αέρος κάνουν δυο αεροσκάφη Πεζετέλ.

Φωτιά εκδηλώθηκε επίσης, στις 15:00 το μεσημέρι στο Πάλερο Αιτωλοακαρνανίας, σε δασική έκταση.

Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με εννιά οχήματα της πυροσβεστικής και 6μελές πεζοπόρο τμήμα, συνεπικουρούμενοι από δύο 2 αεροσκάφη και δυο οχήματα ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η φωτιά στο Μαλανδρένι Αργολίδας, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν μειωθεί.

Μάλιστα, τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στη Ζάκυνθο.

Σε ύφεση βρίσκονται τα υπόλοιπα μέτωπα, ωστόσο, σε Λακωνία και Σκύρο σημειώνονται αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πολύ υψηλός και αύριο Δευτέρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ιδιαίτερα την Εύβοια και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (κυρίως στην Αργολίδα και την Κορινθία)

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ