Ο Τάσος Μελετόπουλος λέει στον Βαρουφάκη: Δεν έχεις τσίπα Γιάννη

Η κρυφή ατζέντα του νάρκισσου, για επιστροφή στη δραχμή, παρ' ολίγο να πετύχει τον στόχο της. 

Απ' ό,τι όλα δείχνουν πια, η δημιουργική του ασάφεια είχε σκοπό να κάνει την καθημερινότητα των πολιτών ακόμα δυσκολότερη απ' ό,τι είναι τώρα καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερο μίσος προς τους δανειστές, ώστε μια έξοδος από το ευρώ να ήταν πια ανακούφιση για τους περισσότερους Έλληνες. Έκανε όμως λάθος εκτίμηση χρόνου γιατί η χώρα αποδείχθηκε πιο ανθεκτική στην πτώση και οι Έλληνες ήπιοι και προσαρμοστικοί.

Γράφει ο Τάσος Μελετόπουλος στο protagon.gr

Ο κ. Τσίπρας αφού συνειδητοποίησε (έστω και αργά) ότι ο φίλος του που τον εμπιστευόταν στα οικονομικά θέματα είχε κρυφούς στόχους για επιστροφή στη δραχμή, τον απομάκρυνε με αξιοθαύμαστη αυτοσυγκράτηση προχωρώντας στο δικό του δρόμο που κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές. Μια σκληρή συμφωνία που μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη και στην κοινοβουλευτική στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου (Ν.Δ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ).      

Ο κ. Τσίπρας είναι εύκολο να πείσει και τον πιο δύσκολο ακροατή. Με τη ρητορική και την αγαθή του παιδική φυσική παρουσία καθησυχάζει το πλήθος. Το μεγάλο του μειονέκτημα όμως είναι οι ρηχές έως και ανύπαρκτες οικονομικές του γνώσεις. Το ακριβώς αντίθετο από τον λαοπλάνο και καθηγητή των Οικονομικών Ανδρέα (που ηθελημένα άνοιξε την κάνουλα προς όλους οδηγώντας τη χώρα στην αντίστροφη μέτρηση).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ