Ο Άκης Πετρετζίκης απογειώνει την Κυριακή μας: Αλμυρές τηγανίτες με σάλτσα ντομάτας & μπέικον για να πάει καλά η μέρα σας

Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά
Για τις τηγανίτες

100 γρ. γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί ή και φέτα σπασμένα σε κομματάκια
φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
130 ml γάλα 3,5% λιπαρά
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας

250 γρ. ντοματάκια σε κομμάτια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φύλλα δυόσμο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φύλλα βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κλ. δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένο
Για το μπέικον

8 φέτες μπέικον
25 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
3 κλωνάρια θυμάρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις τηγανίτες

Περνάμε το αλεύρι και το μπέικιν από κόσκινο σε ένα μπολ. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι μέσα στη λακουβίτσα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε και τα τυριά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε κουταλιές από το μείγμα για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
Για τη σάλτσα ντομάτας

Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά χωρίς να ρίξουμε λάδι.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Προσθέτουμε και ένα κλωνάρι βασιλικού χωρίς τα φύλλα του. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε τα ντοματίνια να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και παιρνάμε από το μπλέντερ αφαιρώντας το κοτσάνι βασιλικού. 
Αν μας έχει βγει πηχτό το μείγμα προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγο στο μπλέντερ και προσθέτουμε 10 φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό. 
Για το μπέικον

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα και το θυμάρι.
Παίρνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις 5 φέτες μπέικον. Πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα τις φέτες με το μείγμα στο μπολ και από τις 2 πλευρές .
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. 
Σερβίρουμε τις τηγανίτες με τη σάλτσα και το μπέικον.

Who is Who

 

 

 

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ