Ο Άκης Πετρετζίκης μας εξιτάρει: Παγωτό της φωτιάς Αλάσκα με ροζ καρδιά φράουλας

Το παγωτό αυτό μπορεί να γίνει και σε ατομικές μερίδες αλλά και σαν μεγάλο για όλη την οικογένεια.. Δεν αλλάζει κάτι στη συνταγή.. Εδώ δίνουμε τη συνταγή για το οικογενειακό.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρέγκα

150 γρ. ασπράδια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια

Για το γλυκό

1 κιλό παγωτό της αρεσκείας σας
παντεσπάνι έτοιμο ψημένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Παίρνουμε ένα μπολ ικανό να χωρέσει ένα κιλό παγωτό.

  • Καλύπτουμε με μεμβράνη όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ και ρίχνουμε το παγωτό μέσα πιέζοντας καλά απο πάνω για να εφαρμόσει καλά γύρω γύρω στο μπολ.
  • Κόβουμε ένα παντεσπάνι στη διάμετρο του μπολ και το τοποθετούμε πάνω απο το παγωτό πιέζοντας καλά για να εφαρμόσει και αυτό.
  • Βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Μόλις το βγάλουμε, το ξεφορμάρουμε έτσι ώστε το παντεσπάνι να βρίσκεται στο πάτο ενός πιάτου.
  • Βάζουμε το παγωτό ξανά στη κατάψυξη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο μέγιστο στο γκριλ.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη μαρέγκα σε μίξερ με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα, εκτός από την άχνη ζάχαρη.
  • Μετά από 5΄ή μέχρι η μαρέγκα μας να έχει σφίξει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα εκτός μίξερ με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε μαρέγκα πάνω από το παγωτό με ένα κορνέ (προσέχοντας να μη μείνει καθόλου παγωτό ακάλυπτο) και ψήνουμε τις αλάσκες σε full φούρνο για 4-5΄ μέχρι που χρυσίσει απο πάνω. Αλλιώς αν έχουμε ένα φλόγιστρο μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθειά του χωρίς να βάλουμε το γλυκό στο φούρνο

WHO IS WHO 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ