400 εθελοντές από όλο τον κόσμο σε Κρήτη Ζάκυνθο & Πελοπόννησο για την θαλάσσια χελώνα μας

Μια πρωτοβουλία του ΑΡΧΕΛΩΝ για την σωτηρία της θαλάσσιας χελώνας.

Μια στοχευμένη κίνηση έχει ξεκινήσει ο ΑΡΧΕΛΩΝ από αυτό καλοκαίρι μέχρι και τον Οκτώβριο με σκοπό την προστασία της θαλασσιάς χελώνας.  Οι 400 εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνολικά θα καλύψουν μια έκταση 70 χιλιομέτρων σε Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη προκειμένου να προφυλάξουν τις φωλιές κατά την περίοδο της ωοτοκίας εως και την εκκόλαψη των αυγών.

Οι εθελοντές που στην πλειονότητα τους είναι νέοι επιστήμονες και μένουν Ερευνητικούς Σταθμούς Πεδίου στις κυριότερες περιοχές που γεννούν και ζουν οι θαλάσσιες χελώνες (Ζάκυνθο, Κορώνη, Κυπαρισσία, Αμβρακικός Κόλπος, Χανιά, Ρέθυμνο και Μεσσαρά).  Οι  ερευνητές αυτοί, έρχονται και ζουν στην Ελλάδα με δικά τους έξοδα, μένουν σε σκηνές και έχουν ως στόχο την προστασία της θαλάσσιας  χελώνας και την ενημέρωση των επισκεπτών. 

Είναι αξιοσημείωτο, αλλά και συγκινητικό, ότι για το 2015 ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει λάβει 16% περισσότερες αιτήσεις για τα προγράμματά, ειδικότερα από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου έχουν υπερκαλυφθεί οι ανάγκες σε εθελοντές. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας τονίζεται: «Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και μας γεμίζει χαρά και περηφάνια».

Όπως τόνισε ο διευθυντής του ΑΡΧΕΛΩΝ «το σημαντικότερο από όλα, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, είναι ότι όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι επιθυμούν να αφιερώσουν τον πολύτιμο χρόνο τους στην προστασία ενός απειλούμενου είδους και να προσφέρουν στον πλανήτη μας, που τόσο μας χρειάζεται αλλά και τόσο τον χρειαζόμαστε!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ