Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ: ούτε ένα, ούτε δύο - μάθετε επιτέλους‏

Μύθοι και στερεότυπα που μας εμποδίζουν από το να το απολαύσουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Λάθος #1: Περιμένεις από αυτόν να κάνει την πρώτη κίνηση

Σύμφωνα με τον Λες Πάροτ, καθηγητή ψυχολογίας και συγγραφέα του βιβλίου Crazy Good Sex, το να μην κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις στο σεξ. «Οι περισσότεροι άνδρες νιώθουν πως εκείνοι κάνουν πάντα την πρώτη κίνηση και αυτό ακριβώς είναι που ταράζει τις ισορροπίες και το πάθος μέσα στη σχέση», λέει ο Πάροτ. Γενικά, οι άνδρες έχουν την ανάγκη να νιώθουν πως είναι επιθυμητοί, ακριβώς όπως και εμείς. Οπότε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μόνοι σας, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Λάθος #2: Ανησυχείς για το πώς δείχνεις

Το να κάνεις διάφορες σκέψεις τύπου «Πώς φαίνεται η κοιλιά μου;», «Λες να φαίνεται άσχημη η κυτταρίτιδα;» κλπ, δεν σε αφήνουν να απολαύσεις τη διαδικασία και φυσικά, μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να φτάσεις σε οργασμό.  

«Μην σκέφτεσαι την αγύμναστη κοιλιά σου ή το μακιγιάζ στο πρόσωπό σου», συμβουλεύει η σεξολόγος Ρουθ Γουεστχάιμερ. «Επικεντρώσου στο να απολαύσεις τη διαδικασία».

Η ανθρωπολόγος Έλεν Φίσερ και συγγραφέας του βιβλίου Why Him, Why Her τονίζει πως οι άνδρες δεν προσέχουν ούτε τα μισά από αυτά που οι γυναίκες νομίζουν πως προσέχουν: «Είναι απίστευτο το πόσα δεν προσέχουν οι άνδρες όταν είσαι ενθουσιώδης, ενεργητική ή όταν δείχνεις αληθινό ενδιαφέρον σε εκείνους. Για αυτό, αντί να ανησυχείς για τη μέση και τους γοφούς σου, ξεκίνα να ανησυχείς για το πόσο ορεξάτη και χαρούμενη δείχνεις». 

Όλη η συνέχεια εδώ - marieclaire.gr

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ