Όλα τα μάτια στη Ρίγα: Σήμερα ο Α. Τσίπρας με Μέρκελ & Ολάντ - Μέγας στόχος η συμφωνία μέχρι το τέλος Μαϊου

Η πρωτοβούλια του Ζ. Κ. Γιούνκερ που ενώ διαψεύστηκε ''ησύχως'' στην πραγματικότητα ισχύει, αλλά και οι τακτικές τηλεφωνικές επαφές του Α. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ, δείχνουν ότι στην σημερινή συνάντηση στη Ρίγα, απλά θα επιβεβαιώσει ότι έχουμε μπει σε τροχιά λύσης.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει μία άτυπη συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, η οποία σήμερα όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα δεί τον Ολάντ και την κα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής, θα εξετάσουν τα ρίσκα και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του eirinika, τα χρήματα βρίσκονται καθοδόν για την αποπληρωμή των δανειακών δόσεων προς το ΔΝΤ και ειδικότερα η δόση των 298,6 εκ. ευρώ.

Ο καταιγισμός δηλώσεων, αντιδηλώσεων, δημιουργίας κλίματος από συμφωνούντες, διαφωνούντες στελεχών της Κυβέρνησης αλλά και των διεθνών ΜΜΕ, μάλλον πρέπει να υποτιμηθούν. Όλα τα βλέματα και όλοι η αισιοδοξία είναι στραμμένη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση στα χέρια του λαμβάνοντας υπόψη, τόσο το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η οικονομία, όσο και τις συνέπειες που ήδη αρχίζουν και αφαιρούν πόντους αλλά και δημοτικότητα, τόσο από τον ίδιο, όσο και το κυβερνών κόμμα.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι τις κόκκινες γραμμές τις καθορίζει ο ίδιος και χαράσει στο εξής την βασική στρατηγική για την πορεία της χώρας.

Όσο για τον κύριο Ντράγκι και την γνωστή επιφυλακτική του θέση, δεν αλλάζουν πολλά με την ένοια ότι δεν πρόκειται να ανοίξει κρουνούς χρηματοδότησης αλλά λογική και με μέτρο ρευστότητα απο τον ELA. "Aν δεν δω υπογραφή δεν κάνω αυτοσχεδιασμούς" φέρεται ειπών ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ