Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

CNN: "Η Ευρώπη είναι γεμάτη καλά νέα - Μετά υπάρχει και η Ελλάδα"

Με ρεπορτάζ του το CNN αναλύει τoυς ρυθμούς ανάπτυξης των χωρών που επιταχύνονται στην Ευρώπη, με το μόνο «αγκάθι» της θετικής αυτής δραστηριότητας να είναι η Ελλάδα.

«Οι καταναλωτές ξοδεύουν και πάλι, επειδή έχουν περισσότερα χρήματα στις τσέπες τους, χάρη στο φθηνότερο πετρέλαιο. Οι επενδύσεις είναι σε άνοδο σε ορισμένες χώρες, με τη μαζική εκτύπωση χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να οδηγεί σε μείωση του κόστους δανεισμού», αναφέρει στον πρόλογο το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου.

Οπως επισημαίνει: «Η οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο, συγκριτικά με το τελευταίο του 2014. Ο ρυθμός ετήσιας ανάπτυξης αγγίζει το 1%».

Στη συνέχεια, παρουσιάζει τα βήματα ανάπτυξης που έχει κάνει κάθε χώρα.

Πρώτα λόγος γίνεται για την Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε μεγαλύτερη τροχιά ανάπτυξης με τον τριμηνιαίο ρυθμό να φτάνει το 0,6% σε σύγκριση με την Γερμανία που αγγίζει το 0,3%.

«Μετά από χρόνια ύφεσης, η τρίτη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, ανθίζει ξανά», τονίζει το CNN μιλώντας για την Ιταλία.

«Η αυτοπεποίθηση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων έχει αποκατασταθεί, με τη χώρα να σημειώνει μέσα στο 2015 την πρώτη της ετήσια ανάκαμψη από το 2011», συμπληρώνει.

Οσον αφορά την Ισπανία, το αμερικανικό δίκτυο την χαρακτηρίζει ως «αστέρα της Ευρωζώνης», υπογραμμίζοντας πως καταγράφει τα καλύτερα της ποσοστά από το 2007 και το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης εδώ και έξι χρόνια.

Μετά την αισιοδοξία και την ανάκαμψη που επικρατεί στην Ευρώπη, λόγος γίνεται για την Ελλάδα με την «πένα» να αλλάζει σε πεσιμιστικό τόνο.

«Η Ελλάδα είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με τη λογομαχία με τους πιστωτές επί των διεθνών πακέτων διάσωσης να ζυγίζονται για τις επιχειρήσεις και να βαραίνουν την ψυχολογία των καταναλωτών», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Η χώρα ξεμένει από μετρητά και χρειάζεται συμφωνία με την Ευρώπη μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ακόμα και τότε, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν χειρότερη τροχιά προτού βελτιωθούν».

Το κομμάτι για το ελληνικό ζήτημα συμπληρώνουν τα λεγόμενα υψηλόβαθμου οικονομολόγου της BNP Paribas, Gizem Kara, σχετικά με τον τουρισμό.

«Η πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στον τουρισμό Ελλάδα, ενδεχομένως ως ένα βαθμό στο τομέα του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit