Β.Σόιμπλε: "Στις διαπραγματεύσεις άλλαξε το... κλίμα όχι η ουσία - Σε λάθος κατεύθυνση η Ελλάδα"

O Γερμανός YΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε αναφέρθηκε στο κλίμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής πλευρά και των «θεσμών». 

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Συμβουλίου Ecofin, o κ. Σόιμπλε ανέφερε πως «η ατμόσφαιρα έχει γίνει καλύτερη» όσον αφορά στις συνομιλίες, ωστόσο προσέθεσε πως «δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την ουσία». Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ακόμη ότι η χθεσινή δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν χαιρετίζει την πρόοδο στην ουσία των διαπραγματεύσεων, αλλά την πρόοδο στη διαδικασία.

Έσπευσε μάλιστα να σημειώσει πως «η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας και «θεσμών», ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι έχει σπαταληθεί πολύς χρόνος, χωρίς να έχει γίνει τίποτα.

Παρατήρησε, δε, ότι συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα, το γεγονός ότι οι Έλληνες υπουργοί θέλουν να μιλούν μόνο με υπουργούς και όχι με τεχνικά κλιμάκια.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο που διαπιστώθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο Β. Σόιμπλε είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση διόρθωσε απλώς ένα πισωγύρισμα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκταμίευσης σε μικρές δόσεις,των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα είπε ότι αν το Eurogroup αποφάσιζε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ζητήσει την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει μέσα στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα» συμπλήρωσε -μεταξύ άλλων- ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τέλος, μίλησε και για την Ευρώπη και τα κράτη μέλη τονίζοντας πως «σχεδόν σε όλες τις οικονομίες της Ευρώπης σημειώνεται ανάκαμψη. Τα μέλη της ΕΕ σημειώνουν πρόοδο ως προς τη φορολογία». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ