Πήγα, έφαγα σουβλάκι, μεταδίδω: Ο Κωστής και η σουβλακερί του στον Ταύρο είναι η must στάση στην Πειραιώς!

Πήγα χθες στον ''Κωστή'' στο Ταύρο λίγο πριν δω τη μεγαλειώδη παράσταση του Βασιλιά Ληρ με τον Κιμούλη. Η Πειραιώς έχει γίνει μια πολιτιστική λεωφόρος με μουσεία, θέατρα, παλιά εργοστάσια που γίνονται καλλιτεχνικοί χώροι, το περίφημο Μουσείο Μπενάκη φυσικά και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και άπειρες μπουζουκερί και χώρους διασκέδασης κάθε είδους. 

Ξεχώρισα τον ''Κωστή'' γιατί μου θύμιζε απ'έξω αλλά και μέσα τελικά, όλη η ατμόσφαιρα, το παλιό ψητοπωλείο. Πράγματι, ο Κωστής δεν είναι απλώς σουβλατζίδικο, είναι ένα πεντακάθρο ψητοπωλείο με νόστιμους γύρους, κεμπάπ, όλων των ειδών τα σουβλάκια αλλά και αρνί ψητό, κοτόπουλα ψητά, ό,τι ποθεί η ψυχή σου!

Επιπλέον, οι καλοτηγανισμένες του πατάτες, μου φάνηκαν αληθινές. Είναι ένα πραγματικό ελληνικό ψητοπωλείο! Ζευγαράκια και singles έτρωγαν με την ψυχή τους χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη! Αν σας βγάλει ο δρόμος σας στην όμορφα μετασχηματισμένη λεωφόρο Πειραιώς κάντε μια στάση στον ''Κωστή''!

Βέβαια με ενοχλεί που βάζει μια τεράστια ταμπέλα του σουβλατζίδικου του ακριβώς κολλητά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Δεν τον τιμά, ο κόσμος τον βλέπει και χωρίς να βάζει αυτή την μεγάλη αφίσα στο τοίχο, αφού γνωρίζει ότι δίπλα στεγάζεται ένας χώρος τελείως διαφορετικός από τον δικό του. Οι καλοί γείτονας ποτέ δεν έβλαψαν και είναι καλό να σέβεται κάποιος τον γείτονα του, όσο κι αν είναι διαφορετικός.

Μου θύμισε το σίριαλ ''Οι Μεν και οι Δεν'' αφού το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έχει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, το ίδιο και ο Κωστής, την κουζίνα του και τα ωραία του! Θα ξαναπάω στον Κωστή και μάλιστα μου άρεσε πολύ το επιδόρπιο του, ένα θαυμάσιο ελληνικό ρυζογαλάκι με μπόλικη κανέλα!

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ