Ισραήλ: τον άφησε η φίλη του, σκηνοθέτησε την απαγωγή του από Παλαιστινίους και συνελήφθη!

Δύο Ισραηλινοί τέθηκαν την Παρασκευή υπό κράτηση επειδή σχεδίασαν την ψεύτικη... απαγωγή του ενός από αυτούς για να "συγκινήσουν" τη φίλη του που τον εγκατέλειψε, αλλά οι ισχυρισμοί τους οδήγησαν σε μια ευρεία κινητοποίηση του ισραηλινού στρατού και της αστυνομίας που φοβήθηκαν ότι το "θύμα" είχε πράγματι απαχθεί, από Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

Ο Νιβ Άσραφ σκηνοθέτησε την εξαφάνισή του για να συγκινήσει την τέως φίλη του. Το σχέδιό του, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ήταν να επανεμφανιστεί μετά από μερικές ημέρες και να δηλώσει ότι κατάφερε να δραπετεύσει...

Η πρώτη φάση του σχεδίου πήγε καλά: ένας φίλος του Άσραφ, ο Εράν Ναγκάουκερ, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ενώ ταξίδευαν με το αυτοκίνητό του, έσκασε ένα λάστιχο κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Μπέιτ Χανούν. Υποτίθεται ότι ο Άσραφ έφυγε για να φέρει βοήθεια αλλά "δεν επέστρεψε ποτέ".Γύρισαν γη και ουρανό για να βρουν τον "απαχθέντα" οι ισραηλινές αρχές...

Αμέσως, δεκάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έσπευσαν στο Μπέιτ Χανούν και ερεύνησαν εξονυχιστικά σπίτια και αγροκτήματα ενώ έστησαν και οδοφράγματα. Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, η καταδίωξη των ανύπαρκτων δραστών για τη διάσωση του υποτιθέμενου ομήρου στοίχισε 240.000 ευρώ.

Η έρευνα πάντως είχε αποτέλεσμα: γύρω στα μεσάνυχτα ο... ερωτοχτυπημένος δήθεν απαχθείς βρέθηκε, σώος και αβλαβής, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Άρμπα, σε μικρή απόσταση από τη Χεβρώνα, κουκουλωμένος μέσα σε ένα σλίπινγκ μπαγκ και τώρα θα... πληρώσει τη νύφη.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων, διατάραξη της κοινής ειρήνης και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ