Κι όμως! Αυτές οι σούπερ ρόδες ποδηλάτου κοστίζουν $7,900 το ζευγάρι!

Πρωτοποριακούς και φοβερά ανθεκτικούς τροχούς ποδηλάτων, κατασκεύασαν οι αδελφοί Nobuo και Yutaka Kondo, στην προσπάθειά τους να εξελίξουν την τέχνη τους.

Οι αδελφοί Nobuo και Yutaka Kondo δημιούργησαν το Kondo Machine, ένα κατάστημα με 30 εργαζόμενους μηχανικούς που εξειδικεύονται σε εξαρτήματα για κινητήρες τζετ Rolls-Royce και μηχανήματα που κάνουν εξαρτήματα για τα αυτοκίνητα Toyota.

Επίσης, έχουν ιδιαίτερη αγάπη στο ποδήλατο. Οι τροχοί Gokiso, που οι Kondos έχουν κατασκευάσει από τιτάνιο και ανθρακονήματα παρέχουν αυτό που ονομάζεται «ασύγκριτα ομαλή βόλτα».

Σε μια δοκιμή που έγινε στα 18 mph, οι τροχοί χρειάστηκαν 6 λεπτά για να ξεκουραστούν, σε σύγκριση με περίπου 90 δευτερόλεπτα που χρειάζονται άλλοι τροχοί. Κάθε ζευγάρι κοστίζει 7,900 δολάρια. Σε τέσσερα χρόνια, η Kondo έχει πουλήσει 30 Gokiso και περίπου 1.000 απλούστερα μοντέλα που κοστίζουν λιγότερο από 3.300 δολάρια το ζευγάρι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι Kondos λένε ότι δεν σκέφτονταν πολύ τις πωλήσεις, όταν άρχισαν να φτιάχνουν τους τροχούς του ποδηλάτου το 2009. «Θέλαμε απλά να γνωρίσουμε που θα μας οδηγήσει η τεχνολογία», είπε ο Yutaka Kondo.

Πηγή: bloomberg

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ