Πως το εμβληματικό Hilton της Αθήνας έγινε Brussels Group meeting point!

Το κέντρο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μεταφέρθηκε από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα και σε χαμηλότερο επίπεδο, των τεχνικών κλιμακίων.

Τα τεχνικά κλιμάκια κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν την αποστολή τους της συγκέντρωσης στοιχείων για τα δημοσιονομικά - και την εκτίμηση του μεγέθους της τρύπας του προϋπολογισμού.

Με βάση αυτά τα στοιχεία θα επαναληφθεί στη συνέχεια η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group. Το ΔΝΤ όρισε επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσής του στην Αθήνα την Ιβα Πέτροβα από τη Βουλγαρία. Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ως επικεφαλής τον Ιταλό Γκαμπριέλε Τζούντιτσε. Στο μεταξύ, η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη άνοιξεθέμα πρόωρων συντάξεων.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree είπε ότι είναι ντροπή να βγαίνουν κάποιοι στη σύνταξη στα 45 και στα 46 και προσέθεσε ότι «αυτό πρέπει να σταματήσει». Επίσης, είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 δεν ήταν 1,5%, όπως το είχε εκτιμήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά 0,6%.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ