6 after work στέκια με εκπληκτικό φαγητό στο κέντρο της πόλης!

Πού; Στο κέντρο. Πότε; Μετά το γραφείο. Έξι σημεία για χαλάρωση, κουβεντολόι, ποτό και γκουρμέ ή πιο χαλαρό τσιμπολόγημα, σε μπάρα ή τραπέζι, με ένα ποτήρι κρασί, μια ωραία μπίρα ή ένα κοκτέιλ.

Cinco 
Το νέο ιαπωνο-περουβιανο- ισπανικό προφίλ τού πάει πολύ. Ο Δημήτρης Κατριβέσης παίζει με τα μαχαίρια και τα καμινέτα του και ρίχνει στο τραπέζι εξαιρετικά dumplings ατμού κι ένα απίθανο jamon από… τόνο που κάνει γευστικό high score στη Σκουφά.
 
 
Nice ’n’ Εasy 
Χαλαρό, τζαζόφιλο, κινηματογραφόφιλο και κολωνα­κιώτικο, μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μενού bio-ανήσυχο και πολυσχιδές, που χωράει από πίτες με χειροποίητο φύλλο και μοσχαράκι κοκκινιστό μέχρι καρπάτσιο τόνου με λάδι λευκής τρούφας, burger και Waguy skirt (διάφραγμα ).
 
F+W 
Το νέο μενού του Olivier Campanha στο wine bar & restaurant του Κολωνακίου δίνει ρεσιτάλ σύγχρονου γαλλισμού και καλεί για full course δείπνο. Μπορείτε όμως να καθίσετε και στην μπάρα για γκουρμέ τσιμπολόγημα παρέα με ένα ποτήρι κρασί που θα σας προτείνει ο Γιάννης Μακρής.


 
Salero 
Φιλική, παρεΐστικη και πολύχρωμη εξαρχειώτικη πίσω αυλή μονοκατοικίας του ’30. Θα πιείτε μπίρα, θα πιείτε κρασί, θα πιείτε κι ένα daiquiri, με το ­πιρούνι να κάνει βόλτες ανάμεσα σε patatas bravas, χούμους, γαρίδες πανέ με αμύγδαλα, μαστέλο με σουσάμι…


 
Osterman 
Τα άλλοτε ράφια με τα ρέλια είναι φορτωμένα φιάλες σε αυτό το πολύ δημοφιλές πρώην υφασματάδικο και νυν μπαρ-εστιατόριο της Πλατείας Αγίας Ειρήνης, που πλέον φτιάχνει πατρόν καλής διάθεσης με αέρα ευρωπαϊκού μπιστρό, καλή συλλογή κοκτέιλ, μύδια mariniere, ριζότο και πιπεράτο rib eye.
 
Para siempre 
Πολύχρωμα πλακάκια, σκαμπό με πετάλια κι ένα ιπτάμενο ποδήλατο φτιάχνουν σκηνικό για φιλικές/γευστικές ορθοπεταλιές στη Χάρητος. Πολλά κρασιά με το ποτήρι και πολυεθνικά πιατάκια που σε πάνε από την Ιταλία στην Ισπανία και από κει στο Μεξικό.

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ