Made in Greece η Λιλή Περγαντά & η Power Health της, μια από τις 10 κορυφαίες εταιρίες στην Ευρώπη!

28 χρόνια πριν, μια Ελληνίδα φοιτήτρια του Εξωτερικού σκέφτεται πόσο ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά είναι η διατροφή του σύγχρονου Έλληνα αλλά και Ευρωπαίου. Με όπλο την εμπειρία αλλά και την τεχνογνωσία που της έδωσαν οι σπουδές της στην Αγγλία, η Λιλή Περγαντά αποφασίζει το 1984 να ιδρύσει την πασίγνωστη εταιρία με προϊόντα φυσικής διατροφής και φυτοθεραπείας Power Health Hellas.

Το όνειρο της νεαρής Λιλής και η αρχή της επιτυχίας

Πριν από 28 περίπου χρόνια μια Ελληνίδα από τη Λιβαδειά, σπούδαζε στην Αγγλία και ονειρεύονταν να δημιουργήσει την δική της εταιρία με προϊόντα διατροφής.
Ο λόγος για την Λίλη Περγαντά, Πρόεδρο της Power Health Hellas. Η νεαρή Λιλή, αφού επέστρεψε από την Αγγλία, όπου σπούδασε μεταπτυχιακά στη χημεία και στο μάνατζμεντ, ενώ είχε προηγηθεί και το πτυχίο της φαρμακοποιού , ξεκίνησε προσφέροντας προϊόντα, αμιγή συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες θέλοντας να δώσει μια νέα κατεύθυνση φυσικής διατροφής, μέσα από εναλλακτικά προϊόντα υγείας, τόνωσης, ομορφιάς. 

Αρχικά η εταιρεία ήταν αποκλειστικός αντιπρόσωπος οίκων εξωτερικού, προωθώντας φυσικά προϊόντα από την Αγγλία σε καταστήματα φυσικών τροφών και σε φαρμακεία της Αττικής και από το 2003 διαφοροποιήθηκε η στρατηγική της, κύριο με στόχο τη δημιουργία δικών της σκευασμάτων.

Από το φαρμακείο της φύσης στο σπίτι κάθε Έλληνα

Τα είδη που προσφέρει η Power Health σε περισσότερα πλέον από 5.000 φαρμακεία στην Ελλάδα είναι προϊόντα αδυνατίσματος, στυτικής λειτουργίας, βιταμίνες, σιρόπια και καραμέλες για τον βήμα, εχινάκεια κ.ά, εκ των οποίων το 60% είναι δικής της φόρμουλας και το 40% εισαγωγής. 

Η εταιρεία μάλιστα έχει δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων ενώ διαθέτει ετησίως 200.000 ευρώ σε επενδύσεις για έρευνα. Η Power Health, στα προϊόντα αδυνατίσματος βρίσκεται πρώτη στη λίστα των καταναλωτών τα τελευταία πέντε χρόνια, πραγματοποιώντας τον μεγαλύτερο τζίρο σε σχέση με άλλα παρόμοια προϊόντα στα φαρμακεία. 

Ο συνολικός τζίρος της εταιρείας ξεπερνάει τα  15 εκατ. ευρώ από το 2010 και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το όνειρο της Λιλής Περγαντά πραγματοποιήθηκε στο 100%!

H Power Health στις 10 κορυφαίες εταιρίες της Ευρώπης 
Πρόσφατα, η Power Health, η κορυφαία Ελληνική Εταιρία Φυσικών Προϊόντων Υγείας ανακηρύχτηκε Ruban d’ Honneur από τα European Business Awards, το μεγαλύτερο επιχειρηματικό θεσμό τής Ευρώπης. Μία μεγάλη διάκριση που εντάσσει την Power Health στις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και την καθιστά ως τη μοναδική ελληνική εταιρεία που βραβεύεται για την πελατοκεντρική της προσέγγιση, την έμφαση στην πολυδιάστατη εξυπηρέτηση των πελατών της και τις αξίες που διέπουν μία πορεία 30 χρόνων. Η Power Health για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι η Ελλάδα αποτελεί επιχειρηματική δύναμη με εξέλιξη και υψηλές.

Πώς η Power Health βγήκε αλώβητη από την οικονομική κρίση

Η κρίση έχει αγγίξει και αυτή την ελληνική εταιρεία, δηλώνει Λιλή Περγαντά, ωστόσο η απορρόφηση του ΦΠΑ και η μείωση των τιμών των προϊόντων τη βοήθησαν να ανταπεξέλθει. Πάντως, όπως λέει η επιχειρηματίας, η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες καθώς ο ρόλος του φαρμακοποιού ενισχύεται. 

Οι καταναλωτές δεν έχουν πλέον χρήματα να διαθέσουν σε διατροφολόγους και σχετικές ειδικότητες και για τον λόγο δείχνουν μια προτίμηση προς το φαρμακείο, κατανοώντας τη σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής. 

Οι φαρμακοποιοί, συνεχίζει η διευθύνουσα σύμβουλος της Power Health, έχοντας χάσει μερίδιο αγοράς από τα φάρμακα λόγω της κρίσης και των αλλαγών, στρέφονται πλέον προς τα εναλλακτικά είδη υγείας και ομορφιάς.

Ο κλάδος των συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία έχει να επιδείξει ραγδαία ανάπτυξη, ωστόσο δεν έχει καμιά σχέση με τα αντίστοιχο της Αγγλίας και των ΗΠΑ, υπάρχουν όμως σημαντικές προοπτικές.

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ